Veiling schilderijen Clemens Briels en DionV voor Ride for the Roses

Veiling schilderijen Clemens Briels en DionV voor Ride for the Roses


Geplaatst op: 26 augustus 2015

Kunstenaars verbinden zich aan de Ride for the Roses door het beschikbaar stellen van schilderijen die geveild mogen worden. Clemens Briels en Dion V strijden mee tegen kanker met mooie werken waarvan de opbrengst volledig naar het KWF gaat.

Tijdens de ‘Kunstbeurs aan de Westeinderplassen’, die bij Galerie Sous-Terre aan de Kudelstaartseweg 1 van 4 tot en met 6 september wordt gehouden, vindt een veiling plaats van een werk van Clemens Briels. Het betreft het kleurrijke schilderij ‘Sandakan Memories’ dat wordt geveild vanaf € 3.000. Vrijdagavond is de pre-veiling, zaterdagavond fungeert Jeroen Nobel, burgemeester van Aalsmeer, als veilingmeester en zondagmiddag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt tijdens de slotmanifestatie op het podium bij de Ride for the Roses. Iedereen kan een bod uitbrengen op dit werk van de man die op dit moment één van de meest gevraagde kunstenaars in binnen- en buitenland is.

Clemens Briels
De kunstwerken van Clemens Briels worden opgenomen in diverse internationaal gerenommeerde kunstcollecties en zijn een hot item. Hij zet dagelijkse onbekommerde gebeurtenissen om in fantasierijke, niet eerder waargenomen symbolische figuren. Zijn kunstwerken vormen altijd een verhaal, het verhaal is de boodschap en het middel daartoe is de kleur. Hij werd als eerste Nederlander verkozen tot Official Artist of the Olympic Winter Games in Salt Lake City en hij ontwierp het officiële affiche. Deze benoeming vergrootte de wereldwijde bekendheid van deze kunstenaar.

Kunstbeurs
In het weekend van 4 t/m 6 september wordt de vijfde editie van de ‘Kunstbeurs aan de Westeinderplassen’ georganiseerd. Bezoekers toonden zich tijdens voorgaande edities verrast over het aanbod van deelnemende galeries en kunstenaars. Er zijn schilderijen te bewonderen, bronzen en keramische beelden, maar ook glaskunst, foto’s en sieraden.

Deelnemers van de Ride for the Roses kunnen een gratis toegangskaart downloaden en toeschouwers van het fietsevenement, die ook van kunst willen genieten en eventueel ook een bod willen uitbrengen op het Ride-schilderij van Clemens Briels, krijgen 50% korting op de toegangsprijs. De eerste 125 deelnemers die de beurs bezoeken krijgen namens de Rabobank een consumptiebon aangeboden. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Speciaal voor Ride for the Roses heeft de cateraar van de beurs een aantal fietsmenu’s samengesteld. 10% van de opbrengst hiervan gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Vierluik Dion V
DionV, een creatieve live action painter, maakt op zondagmiddag 6 september op het podium een kleurrijk vierluik dat diezelfde middag onder toezicht van een notaris in vier losse delen geveild wordt onder de aanwezigen. Iedereen kan bieden vanaf € 400,- per deel.

De kunst en het optreden van Dion Varossieau, zoals hij voluit heet, zijn een ware belevenis. Alle emoties die voortkomen uit de onderdrukking van nu stopt de kunstenaar in zijn kunst. Een echte DionV is als een uitlaatklep voor de onderdrukking van onze samenleving. De doeken van de jonge artiest worden steeds populairder en veel BN’ers hebben inmiddels een werk van hem in huis.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veiling schilderijen Clemens Briels en DionV voor Ride for the Roses

Kunstenaars verbinden zich aan de Ride for the Roses door het beschikbaar stellen van schilderijen die geveild mogen worden. Clemens Briels en Dion V strijden mee tegen kanker met mooie werken waarvan de opbrengst volledig naar het KWF gaat.Tijdens de ‘Kunstbeurs aan de Westeinderplassen’, die bij Galerie Sous-Terre aan de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: