001 - Escaperoom aglemeen
Spectaculair vuurwerk tijdens Nacht van Neptunus Vinkeveen, 5 september

Spectaculair vuurwerk tijdens Nacht van Neptunus Vinkeveen, 5 september


Geplaatst op: 2 september 2015

Na een zomer vol mooie en minder mooie dagen wordt volgende week zaterdag, 5 september, in Vinkeveen traditioneel het vaarseizoen afgesloten met de ‘Nacht van Neptunus’. Nieuw dit jaar is een spectaculaire vuurwerkshow ter hoogte van Eiland 4.

Al ruim dertig jaar wordt er op de Vinkeveense Plassen op een ludieke manier afscheid genomen van het vaarseizoen. Op elke eerste zaterdag van september brengt een grote stoet verlichtte en versierde boten die avond een groet aan Neptunus, de god van de golven en al het stromend water.

Mark van Wijk, namens de organisatie verantwoordelijk voor de route en het schip van Neptunus, vertelt: “Neptunus vaart zelf, samen met zijn drie zeemeerminnen, mee aan het hoofd van de stoet op een feestelijk versierd schip. Om 20.00 uur verwelkomt Neptunus zijn gasten aan boord bij het verzamelpunt op Eiland 4, waarna rond 20.30 uur koers wordt gezet naar het Starteiland, waar de officiële tocht om 21.00 uur begint ter hoogte van de toren op Zandeiland 8. Vervolgens maken alle boten een rondgang over de plassen, op een veilige afstand van de kant maar zo dat iedereen die zich langs de route heeft verzameld alles zo goed mogelijk kan zien. De verlichtte en versierde boten zijn het beste te zien vanaf de Eilanden 1, 2, 4 en 5.”
Medeorganisator Remco Oldenburger: “Tussen de 40 en 50 grotere schepen hebben zich tot nog toe officieel ingeschreven voor de tocht, maar alles wat drijft zal ook ditmaal weer op de plassen varen. Vorig jaar deden er naar schatting tussen de 700 en 1000 boten, van klein tot groter, mee aan de Nacht van Neptunus.”

Grote vuurwerkshow
Dit jaar wordt de traditionele afsluiting van het vaarseizoen nóg spectaculairder dan voorheen. Mark van Wijk: “Tussen 22.00 en 22.30 uur wordt bij Eiland 4, ter hoogte van de duiklocatie waar duikers en boten dan niet mogen komen, vuurwerk afgestoken. Niet zomaar vuurwerk, maar een prachtige show die wordt verzorgd door Lesli Vuurwerk, het bedrijf dat elk jaar ook vuurwerk levert aan Tuincentrum De Huifkar. Deze professionele show wordt mede mogelijk gemaakt door heel veel bedrijven en particulieren uit De Ronde Venen en geeft een extra feestelijk tintje aan het 70-jarig jubileum dat de Brandweervereniging Vinkeveen en Waverveen dit jaar viert. Diverse leden van deze vereniging, onder wie Remco en ikzelf, zijn nauw betrokken bij de organisatie van de Nacht van Neptunus. Bij elk jubileum doet de Brandweervereniging mee aan de Nacht van Neptunus, dus ook dit jaar zijn ze met veel ‘spuitfratsen’ weer van de partij.”

Vaste kern en veel vrijwilligers
Het team dat de Nacht van Neptunus organiseert, bestaat uit een trouwe vaste kern van 6 mensen, plus heel veel vrijwilligers. Mark van Wijk: “Henk Griffioen is verantwoordelijk voor alle veiligheidsaspecten en - samen met mij - voor de route. René Aarsman, tevens lid van carnavalsvereniging De Steupels, zorgt ervoor dat alles op en rond de Neptunusboot goed verloopt. Johan Kroon en Henny de Roos regelen de jurering en de prijsuitreiking.”

Deelname aan de Nacht van Neptunus is gratis, maar wie wil meedoen voor een van de prijzen in de categorieën Actueel, Origineel of Mooist Versierd, dient zich wel van te voren officieel in te schrijven. Dat kan via nachtvanneptunus@gmail.com of bij Jachthaven Winkeloord, Camping de Tachtig Morgen of Jachthaven Oldenburger. Inschrijven kan nog tot zaterdag 5 september 16.00 uur. De winnaars worden rond 23.45 uur bij de starttoren op Eiland 8 bekendgemaakt.
Meevaren mag alleen als de gewone navigatieverlichting gevoerd wordt. Het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) is van kracht en alle aanwijzingen van de organisatie en de politie moeten worden opgevolgd.

Het vuurwerk tijdens de komende Nacht van Neptunus wordt mede mogelijk gemaakt door De Viersprong, De Veensteker, Restaurant Bon, Jachthaven Omtzigt, Hengelsport De Ronde Venen, Jachthaven Oldenburger, Jachthaven De Plashoeve, Scheepsbouw Achterbos, Frans Zaal Watersport, Wakeboardschool Vinkeveen, Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude, Aannemingsbedrijf Marcel Zaal, G. Klinkhamer Watersport, VVP Verhuur, Vobi Beton en Waterbouw, Johan laswerken, Jachthaven Proosdij, Jachthaven Bon, Restaurant ’t Kruijtvat, Passet Watersport, Restaurant ’s Anders, Trimsalon De Amstel, Asloep Achterbos, Jachthaven Winkeloord, Jachthaven De Wilgenhoek, Ervaar magazine, Zeilmakerij Jena-Sails, Rivaalboten, Jachthaven Motel Borger, Scuba Diving Vinkeveen, Beachclub Lust, Metalu Holland, Boot Accessoires Vinkeveen, Jachthaven Omtzigt, Van Schie Groep, Richard Grondwerken, De Groene Venen, Moonlight Productions, Vinkeveen Haven en Tuincentrum De Huifkar.

Bron: De Groene Venen
Tekst Anja Verbiest, foto's Peter Bakker
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spectaculair vuurwerk tijdens Nacht van Neptunus Vinkeveen, 5 september

Na een zomer vol mooie en minder mooie dagen wordt volgende week zaterdag, 5 september, in Vinkeveen traditioneel het vaarseizoen afgesloten met de ‘Nacht van Neptunus’. Nieuw dit jaar is een spectaculaire vuurwerkshow ter hoogte van Eiland 4. Al ruim dertig jaar wordt er op de Vinkeveense Plassen op een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: