001 - Tuimarkt
IVN Vogelexcursie in de Groene Jonker

IVN Vogelexcursie in de Groene Jonker


Geplaatst op: 28 augustus 2015

Op zaterdag 5 september organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een mooie vogelexcursie in de Groene Jonker. Dit fraaie waterrijke natuurgebied bestaat uit plassen, natte graslanden, rietstroken en slikplaten. Tussendoor zijn wandelpaden aangelegd. Schapen zorgen dat struiken en jonge bomen niet kunnen uitgroeien. Het is door het grote voedselaanbod en de rust een El Dorado voor water- en moerasvogels.

Ook bij deze excursie hopen we weer verrast te zullen worden door vele soorten watervogels zoals slobeenden, talingen, krakeenden, bergeenden, verschillende ganzen, in het water of in V-formatie in de lucht, futen, misschien de geoorde fuut, lepelaars voor ze op trek gaan, een purperreiger tussen het riet en misschien een buizerd of een bruine kiekendief in de lucht. Deze IVN excursie is gratis. Aanmelden is niet nodig.

We vertrekken om 8.30 uur bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. We verwachten rond 12.00 uur daar weer terug te zijn. Per auto meerijden is mogelijk. Deelnemers kunnen ook direct naar de Groene Jonker gaan. Parkeerplaats "De Roerdomp" Hoge Dijk 6 te Zevenhoven. Advies: neem een verrekijker mee en iets te drinken en trek waterdichte schoenen of laarzen aan. Als het erg slecht weer is en u wilt weten of de excursie doorgaat, kunt u bellen met Bernie Kuiken tel: 0294-281345 of met Gerda Veth tel: 0297-263656


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN Vogelexcursie in de Groene Jonker

Op zaterdag 5 september organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een mooie vogelexcursie in de Groene Jonker. Dit fraaie waterrijke natuurgebied bestaat uit plassen, natte graslanden, rietstroken en slikplaten. Tussendoor zijn wandelpaden aangelegd. Schapen zorgen dat struiken en jonge bomen niet kunnen uitgroeien. Het is door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: