001 -Family
Aalsmeer viert 60 jaar Nijntje met musical en Nijntje-shop

Aalsmeer viert 60 jaar Nijntje met musical en Nijntje-shop


Geplaatst op: 31 augustus 2015

Nijntje bestaat in 2015 zestig jaar. Het wereldberoemde konijn van Dick Bruna is onverminderd populair; welk kind groeit niet op met de verhaaltjes van Nijntje? In het hele land zijn er dit jaar activiteiten om de verjaardag van Nijntje te vieren en ook in Aalsmeer gaat het jubileum niet ongemerkt voorbij.

Het eerste boek over Nijntje verscheen in 1955. Dick Bruna vertelde tijdens een vakantie aan zijn oudste zoon een verhaaltje over het konijn dat in de tuin van hun vakantiehuisje rondliep. Hij maakte er tekeningen bij en zo werd Nijntje geboren. In het logo voor 60 jaar Nijntje zie je de ontwikkeling terug die Nijntje heeft doorgemaakt: eerst lijkt ze nog op een stoffen speelgoeddier, daarna wordt de vorm van haar hoofd strakker en kijkt ze de lezer eigenwijs aan. Nog later worden haar oren en gezicht wat ronder en komen meer in balans.

Sinds de verschijning van het eerste verhaaltje is Nijntje een echte beroemdheid geworden. Vele generaties groeiden op met Nijntje en de boeken verschijnen over de hele wereld. Reden genoeg om Nijntje de komende maanden een ereplaats te geven. In Aalsmeer gebeurt dat op twee manieren. Zaterdag 17 oktober worden in het Crown Theater twee voorstellingen van de musical ‘Nijntje viert feest’ gespeeld, vooral geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaarten voor de voorstellingen zijn onder meer te koop in het Boekhuis, Zijdstraat 12 in Aalsmeer-Centrum.

Ook in de boekwinkel speelt Nijntje een hoofdrol. Vanaf deze week is in het Boekhuis een Nijntje 60 jaar shop ingericht, met heel veel leuke boekjes en andere Nijntje-spullen zoals knuffels, puzzels, slabbetjes en spelletjes. Jonge bezoekers kunnen ook meedoen aan een Nijntje-prijsvraag en maken daarmee kans op een leuke prijs. Maar dat is nog niet alles. Iedereen die in de boekhandel een kaart koopt voor de Nijntje-musical in het Crown Theater, krijgt een presentje én maakt kans op een schitterende Nijntje loopauto t.w.v. € 85,-. De auto staat alvast in de etalage te pronken… De Nijntje-shop is in het Boekhuis te vinden van 3 september tot en met 17 oktober.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer viert 60 jaar Nijntje met musical en Nijntje-shop

Nijntje bestaat in 2015 zestig jaar. Het wereldberoemde konijn van Dick Bruna is onverminderd populair; welk kind groeit niet op met de verhaaltjes van Nijntje? In het hele land zijn er dit jaar activiteiten om de verjaardag van Nijntje te vieren en ook in Aalsmeer gaat het jubileum niet ongemerkt Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: