Atlantis 1 pakt punt in eerste competitiewedstrijd

Geplaatst op: 31 augustus 2015

Afgelopen zaterdag ging de competitie weer van start voor het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis. Voor deze wedstrijd ontving de ploeg ZKC’31 uit Zaandam. Een geduchte tegenstander die het naar verwachting het vernieuwde vlaggenschip van Atlantis erg zwaar zou gaan maken. De opdracht voor Atlantis was dan ook vooral om als team goed spel te laten zien, zonder verdere verwachtingen over het halen van punten. Maar dat gebeurde wel. In een warm, maar windstil Mijdrecht werd er goed gescoord en werden de punten uiteindelijk, na een stand van 19-19, verdeeld.

Met een vernieuwd team, onder leiding van de nieuwe coach, Aad Witteman, is Atlantis bezig een totaal ander spel neer te zetten dan wat de ploeg gewend is. In de oefenwedstrijden voorafgaand aan de wedstrijden liep dit nog al eens stroef, maar kwam het er sporadisch wel uit. Deze eerste competitie wedstrijd werd dan ook gelijk de vuurdoop om te zien wat de ploeg nog had bijgeleerd in de week voor de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gelijk veel druk gezet door de verdediging van beide ploegen. Het duurde dan ook een tijdje voordat de brillenstand van het scorebord werd gehaald. Het was ZKC dat als eerste de korf wist te vinden, maar niet lang daarna volgde ook Atlantis. De hele eerste helft bleven de ploegen dicht bij elkaar. Er werden mooie kansen gecreëerd, maar ook een aantal stomme fouten gemaakt. Één minuut voor rust leken de Mijdrechtenaren nog met een voorsprong van 8-7 de kleedkamers op te gaan zoeken, maar dit werd in de laatste seconden van de eerste heft door ZKC omgezet naar een 8-9 achterstand.

In de tweede helft werd dezelfde lijn doorgetrokken. Beide ploegen bleven scoren en ze bleven continu op een punt verschil. Even sloeg ZKC een gaatje naar 14-16, maar Atlantis herstelde snel en pakte vlake voor het eind van de wedstrijd zelfs de voorsprong. Even leek het er op dat de Raboploeg zelfs alle punten in Mijdrecht zou houden, maar wederom wist ZKC in de laatste seconden te scoren. Zo eindigde de wedstrijd met een gelijke stand van 19-19 op het scorebord.

Ondanks dat de ploeg net aan de twee punten misliep kan het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 vertrouwen putten uit deze eerste wedstrijd, waarin duidelijk werd dat er flink progressie is geboekt. Er is uiteraard ook nog een hoop te winnen, maar het seizoen is ook nog maar net begonnen. Volgende

Afgelopen zaterdag ging de competitie weer van start voor het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis. Voor deze wedstrijd ontving de ploeg ZKC’31 uit Zaandam. Een geduchte tegenstander die het naar verwachting het vernieuwde vlaggenschip van Atlantis erg zwaar zou gaan maken. De opdracht voor Atlantis was dan ook Lees meer »