001 -Family
200e uitzending Culturadio

200e uitzending Culturadio


Geplaatst op: 31 augustus 2015

Culturadio, het radioprogramma met alle voorstellingen uit de regio start het nieuwe radioseizoen met een heuse mijlpaal: de 200e uitzending! Deze uitzending is dan ook geheel anders van opzet dan normaal. Culturadio mag zich tijdens de jubileumuitzending verheugen in maar liefst 8 acts die LIVE in de radiostudio komen optreden! In de kleinkunst is dat niet eerder gepresteerd.

Programmamaker Roy Spraakman: “Ik ben sowieso apetrots dat dit programma al heel wat jaren staat als een huis. En dat op niet minder dan 4 lokale zenders. Als blijk van waardering kwam vanuit de programmaleiding van Rosa Digitaal in Abcoude het voorstel om iets bijzonders te maken van de 200ste Culturadio. Dat is natuurlijk heel aardig en ik had uiteraard in mijn achterhoofd al een aardig verlanglijstje van artiesten die ik heel graag eens live in de studio wilde hebben.

Tot mijn grote plezier zijn er van dat lijstje uiteindelijk 8 over gebleven die ook kunnen. Dus de grootste uitdaging leek in mijn optiek de techniek. Want acht cabaretiers/kleinkunstenaars live laten spelen in twee uur, vergt enorm veel expertise en 'hands on deck'.

Het draaiboek ligt nu klaar en met doorgewinterde audioprofessionals als Remco Ter Haar en Edo Peters aan de knoppen, heb ik er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. Laurens Geerlings die ook ruime ervaring heeft met theater (o.a. door zijn werk in Theater Piet Mondriaan bij Ab-Art) levert alle benodigde apparatuur voor de live-registratie. Bijkomende voordeel is ook, dat Laurens een enkele van mijn gasten al eerder heeft meegemaakt tijdens zijn werk. Dus voor onoverkomelijke technische uitdagingen zullen we niet komen te staan.

Ik kijk vooral uit naar het optreden van soulzangeres Henna D. In de wandelgangen heb ik al veel over haar gehoord maar ik heb haar nog nooit live horen zingen. Maar als ze half zo goed is, als me is ingefluisterd, dan staat ons nog wat te wachten! De andere artiesten die komen spelen ken ik persoonlijk. En stuk voor stuk zijn het echte toppers die hun sporen al ruimschoots verdient hebben of zijn artiesten waar ik het volste vertrouwen in heb dat die een glansrijke theatertoekomst tegemoet gaan. De artiesten die optreden zijn o.a. cabaretier Johan Hoogeboom, die ook komend jaar met Andermans Veren Live te zien zal zijn in de theaters. Singer-songwriters Joep van Leeuwen en Marjolein van der Heide hebben echt de potentie om dit seizoen door te breken. En dat zelfde geldt overigens voor Siebe Palmen; zijn teksten zijn gevuld met cynisme en humor, pure kleinkunstpop. En de driemansformatie En Vrac staat ook garant voor een opzwepend optreden. Literair getinte liedjes met een rock ‘n' roll twist.

En wat mij helemaal goed doet is dat er optredens zullen zijn Lisa Loeb en Janneke Rinzema, oftewel Matroesjka. Zij zijn geregeld bij Giel Beelen op 3FM te horen en Roel C Verburg zal een paar liedjes komen spelen. En Roel is iedere vrijdagochtend bij Jeroen van Inkel te horen op Veronica. Dus je kan wel zeggen dat het mij als lokale radiomaker extra goed doet om hen eveneens in mijn show te mogen ontvangen. Wat dat betreft loopt het qua radiomaken zeer voorspoedig in Abcoude.”

Dat Culturadio op Rosa Digitaal van het vertrouwde weekend naar de donderdagavond is verhuisd (en de herhaling op vrijdagochtend) heeft te maken met de nauwe samenwerking met dB962. Sinds begin juli zijn de uitzendingen van het nieuwe radiozusje al te horen, maar op 18 september wordt dit feestelijk gelanceerd. dB962 is de oorspronkelijke groep radiomakers achter de legendarische Amsterdamse radiozender Decibel. Waar in de jaren tachtig van de vorige eeuw dj's als Jeroen van Inkel, Adam Curry, Daniël Dekker en Rob van Someren begonnen zijn.

“Voor deze ex-Amsterdammer kan het radioseizoen dan ook niet beter starten.
Culturadio is komend weekend ook nog te horen op RickFM, RTV Ronde Venen en RTV Amstelveen. En de feestelijke 200ste Culturadio zal ook nog terug te luisteren zijn via www.rosadigitaal.nl”

Uitzending: donderdag 3 september tussen 21.00 – 23.00 uur. De herhaling is vrijdagochtend 4 september te horen van 10.00 – 12.00 uur.

 

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

200e uitzending Culturadio

Culturadio, het radioprogramma met alle voorstellingen uit de regio start het nieuwe radioseizoen met een heuse mijlpaal: de 200e uitzending! Deze uitzending is dan ook geheel anders van opzet dan normaal. Culturadio mag zich tijdens de jubileumuitzending verheugen in maar liefst 8 acts die LIVE in de radiostudio komen optreden! Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: