001 -Family
Beklim de Heilig Hart van Jezuskerk op Open Monumentendag

Beklim de Heilig Hart van Jezuskerk op Open Monumentendag


Geplaatst op: 31 augustus 2015

In het weekend van 12 en 13 september staat Nederland in het teken van Open Monumentendag. Dé kans voor inwoners om kennis te maken met lokaal erfgoed in de eigen woonomgeving. Beklim bijvoorbeeld de Heilig Hart van Jezuskerk, bewonder een unieke manuscriptkaart in de Ontmoetingskerk of proef ‘kniepertjes’ in de Veenmolen. Rond het thema Kunst & Ambacht zijn in De Ronde Venen meer dan tien monumenten te bezichtigen. Allen gratis toegankelijk.

De officiële opening van Open Monumentendag in De Ronde Venen vindt plaats op zaterdag 12 september om 12.00 uur door wethouder Erika Spil in de Ontmoetingskerk aan de Dorpsstraat 20 in Wilnis. Een kopie van een Rondeveense manuscriptkaart uit het jaar 1782 wordt ter plaatse verloot onder de deelnemers van een crowdfundingproject. Het origineel wordt bewaard in het Regionaal Historisch Centrum in Breukelen.

Het programma in De Ronde Venen is divers. In Vinkeveen kunnen bezoekers de toren van de Heilig Hart van Jezuskerk beklimmen en wordt uitleg gegeven over de recentelijke restauratie van de kerk. In de Janskerk in Mijdrecht en de Dorpskerk van Abcoude wordt orgelmuziek gespeeld en in de Dorpskerk in Baambrugge worden kerkstoelen verkocht. De Veenmolen in Wilnis bakt ‘kniepertjes’, museum De Ronde Venen start de veensteekmachine en op Fort Abcoude schiet de saluutbatterij het kanon af. In de Ontmoetingskerk in Wilnis komen historie en het thema Kunst & Ambacht samen doordat bezoekers grote kleurplaten met Rondeveense taferelen van de hand van kunstenares Jenneke van Wijngaarden kunnen kleuren. Verschillende speurtochten maken de activiteiten extra leuk voor kinderen.

In heel Nederland zetten duizenden historische gebouwen de deuren open voor bezoekers die meer willen weten over de historie ervan. Op www.openmonumentendag.nl vindt u meer informatie en het lokale programma wanneer u zoekt op locatie ‘De Ronde Venen’. Deelnemers zijn herkenbaar aan een Open Monumentendag-vlag.

Venen op de Kaart
Op www.venenopdekaart.nl vindt u aanvullende lokale informatie. Venen op de Kaart ontsluit informatie over het historische erfgoed van De Ronde Venen en is mede-organisator van Open Monumentendag.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beklim de Heilig Hart van Jezuskerk op Open Monumentendag

In het weekend van 12 en 13 september staat Nederland in het teken van Open Monumentendag. Dé kans voor inwoners om kennis te maken met lokaal erfgoed in de eigen woonomgeving. Beklim bijvoorbeeld de Heilig Hart van Jezuskerk, bewonder een unieke manuscriptkaart in de Ontmoetingskerk of proef ‘kniepertjes’ in de Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: