001 -Family
Expositie Militair Erfgoed op reis in De Ronde Venen

Expositie Militair Erfgoed op reis in De Ronde Venen


Geplaatst op: 2 september 2015

De Ronde Venen – Venen op de Kaart reist langs dorpen in de gemeente. De expositie van de erfgoedportal, die dit jaar in het teken staat van Militair Erfgoed, is de komende maanden te zien bij de Paraplu in Wilnis.

Geïnteresseerden kunnen bij de Paraplu historische foto’s en informatie bekijken die betrekking hebben op het Militair Erfgoed in de gemeente. De expositie is onderdeel van www.venenopdekaart.nl. Bezoekers vinden op deze website lokale monumenten en kunnen zelf informatie online plaatsen. Ook staan er op de site wandel- en fietsroutes die langs bijzondere plekken leiden, zoals de forten in de gemeente.

De expositie verhuisde op 1 september van de Bibliotheek Vinkeveen naar stichting Paraplu in Wilnis, waar deze tot oktober te bezichtigen is. De hele maand zijn hier banners met teksten en foto’s te bekijken. Een informatiezuil, die onderdeel vormt van de expositie, biedt bezoekers toegang tot www.venenopdekaart.nl. De expositie zal nog het hele jaar langs dorpen in de gemeente reizen.

Eerste Wereldoorlog
In 2014 was het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Daarom staat erfgoedportal Venen op de Kaart een jaar lang in het teken van Militair Erfgoed. Op Fort Abcoude werd in september 2014 tijdens Open Monumentendag de opening hiervan verricht door wethouder Erika Spil.

De Paraplu is gevestigd aan de Pieter Joostenlaan 28 in Wilnis. De stichting verzorgt cursussen, activiteiten en dagtripjes voor alle inwoners van De Ronde Venen en omgeving vanaf 18 jaar. Kijk voor meer informatie op www.stichtingparaplu.nl.

Erfgoedportal Venenopdekaart.nl is een initiatief van Museum De Ronde Venen, Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen. Historische Vereniging De Proosdijlanden en de Historische Kring Abcoude Baambrugge hebben het historisch onderzoek verricht. De website is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Rabobank Rijn en Veenstromen, Provincie Utrecht en grafisch ontwerpbureau Tweed.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Expositie Militair Erfgoed op reis in De Ronde Venen

De Ronde Venen – Venen op de Kaart reist langs dorpen in de gemeente. De expositie van de erfgoedportal, die dit jaar in het teken staat van Militair Erfgoed, is de komende maanden te zien bij de Paraplu in Wilnis. Geïnteresseerden kunnen bij de Paraplu historische foto’s en informatie bekijken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: