001 - Week van de ontmoeting
Tijdelijke bouwweg Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van het Hornmeerpark

Tijdelijke bouwweg Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van het Hornmeerpark


Geplaatst op: 2 september 2015

Aalsmeer - Deze week is begonnen met de aanleg van de tijdelijke bouwweg tussen de Burgemeester Kasteleinweg en het Hornmeerpark. Deze bouwweg is nodig voor de aanleg van twee natuurgrasvelden van FC Aalsmeer en voor de herinrichting en renovatie van het Hornmeerpark. Dit betekent dat een deel van de tweede rijbaan van de Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van de kinderboerderij tijdens de bouwwerkzaamheden wordt gebruikt als afrit voor het bouwverkeer. In de praktijk houdt dit in dat op werkdagen overdag het verkeer richting Uithoorn over één rijbaan geleid wordt. Als de bouwweg overdag in gebruik is voor het bouwverkeer zijn sommige doorgaande paden in het Hornmeerpark tijdelijk afgesloten. Aan het eind van de dag en in het weekend worden de paden weer opengesteld voor wandelaars.

Bouwweg nodig voor aanleg natuurgrasvelden en Hornmeerpark
Hoelang de bouwweg nodig blijft voor de diverse bouwwerkzaamheden is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De aanleg van de voetbalvelden en de herinrichting en renovatie van het Hornmeerpark zijn complexe werken. Watergangen tussen de sportvelden en het Hornmeerpark moeten worden gegraven en andere watergangen gedempt. De te dempen watergangen moeten de tijd krijgen om te “zetten” om nazakking in de toekomst te minimaliseren. Pas daarna kunnen de velden speelklaar gemaakt worden en het park heringericht.

Naar verwachting worden de natuurgrasvelden in augustus 2016 opgeleverd. FC Aalsmeer kan het voetbalseizoen 2016-2017 dan starten op een volledig vernieuwd sportpark, inclusief kantine, kleedkamers en buitenruimte.

Op de Burgemeester Kasteleinweg wordt het verkeer door middel van de gebruikelijke verkeersmaatregelen naar één rijbaan geleid. In het park worden de wandelaars door informatieborden op de hoogte gehouden van de vorderingen van de werkzaamheden. Verder worden er bewonersbrieven bezorgd in de omgeving en belanghebbenden worden per mail op de hoogte gehouden.
De laatste stand van zaken is te lezen op www.aalsmeer.nl/project-hornmeer.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tijdelijke bouwweg Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van het Hornmeerpark

Aalsmeer - Deze week is begonnen met de aanleg van de tijdelijke bouwweg tussen de Burgemeester Kasteleinweg en het Hornmeerpark. Deze bouwweg is nodig voor de aanleg van twee natuurgrasvelden van FC Aalsmeer en voor de herinrichting en renovatie van het Hornmeerpark. Dit betekent dat een deel van de tweede rijbaan Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: