Vanaf 1 september biedt Het VerkeersCollege ook het tractor rijbewijs aan

Vanaf 1 september biedt Het VerkeersCollege ook het tractor rijbewijs aan


Geplaatst op: 3 september 2015

Regio - Vanaf 1 september kun je ook voor de nieuwste rijbewijs Categorie T (tractor/trekker), bij Het VerkeersCollege terecht.

Het trekkerrijbewijs (of T-rijbewijs) is vanaf 1 juli 2015 verplicht voor iedereen die een landbouw- en bostrekkers of een motorrijtuig met beperkte snelheid op de openbare weg wil besturen.

Een uitzondering hierop is het voertuig die inclusief uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder is dan 1.30 meter en wordt gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuwruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Wanneer voertuigen binnen de uitzondering vallen, maar voorzien zijn van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken moet de bestuurder ook in bezit zijn van het T-rijbewijs. Voor het besturen van een heftruck die breder is dan 1.30 meter moet je op de openbare weg ook in het bezit zijn van het T-rijbewijs.

Overgangsregeling:
Indien je in het bezit bent van het trekkercertificaat, of het B-rijbewijs voor 1 juli 2015 hebt gehaald, hoef je geen examen te doen voor het T-rijbewijs. De houders kunnen tot één jaar na invoering het certificaat, samen met een eigen verklaring omwisselen voor het T-rijbewijs.

Indien je op 1 juli 2015 niet in het bezit was van een trekkercertificaat of het rijbewijs B moet je examen doen om het T-rijbewijs te halen. Het T-rijbewijs examen bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte.

Het VerkeersCollege zal maandelijks een theorieopleiding voor de Tractor verzorgen op de locatie in Mijdrecht. Daarnaast is er ook online lesmateriaal te bestellen via de rijschool. Voor de praktijk zal er gebruik gemaakt worden van een: New Holland T6.160 Auto Command tractor met VGM LK18 kiepwagen. De lessen worden verzorgt van onze locatie in Hoofddorp. 

Interesse of vragen over het nieuwe rijbewijs bel: 0297-250 638 of kijk op de website: www.verkeerscollege.comLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vanaf 1 september biedt Het VerkeersCollege ook het tractor rijbewijs aan

Regio - Vanaf 1 september kun je ook voor de nieuwste rijbewijs Categorie T (tractor/trekker), bij Het VerkeersCollege terecht. Het trekkerrijbewijs (of T-rijbewijs) is vanaf 1 juli 2015 verplicht voor iedereen die een landbouw- en bostrekkers of een motorrijtuig met beperkte snelheid op de openbare weg wil besturen. Een uitzondering hierop … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: