001 -Family
Bijzondere start voor Jenaplanbasisschool Vlinderbos

Bijzondere start voor Jenaplanbasisschool Vlinderbos


Geplaatst op: 3 september 2015

Voor de kinderen van Vlinderbos begon het schooljaar wel heel bijzonder. Voor de vakantie verlieten zij de school met 9 klaslokalen. Toen zij na de vakantie terugkwamen waren het er opeens 10! Door teruglopende geboortecijfers lopen op veel scholen de leerlingaantallen terug, met sluiting of samenvoeging tot gevolg. Dit geldt niet voor Vlinderbos.

Steeds meer ouders zijn geïnteresseerd in Jenaplanonderwijs. Om de groepen niet te groot te laten worden was er dringend behoefte aan een extra lokaal. Gelukkig wilde de gemeente de grond naast de school wel beschikbaar stellen. Daar heeft het schoolbestuur nu het tiende lokaal laten plaatsen. Het is een prachtig lokaal geworden wat direct aansluit bij het bestaande gebouw. De groepen van Vlinderbos tellen nu allemaal tussen de 20 en 25 leerlingen. Dankzij het extra lokaal is er ook weer wat ruimte om belangstellende ouders van andere scholen een plekje te bieden. Met een hele nieuwe wijk die achter onze school gerealiseerd gaat worden, zijn we ook meteen voorbereid op de toekomst.

Onze kinderen zitten in stamgroepen. In een stamgroep zitten kinderen van 2 leerjaren bij elkaar. Al deze stamgroepen hebben een naam. Op woensdag in de eerste schoolweek hebben we met de hele school de jaaropening gevierd in de centrale hal. Daar werd ook de naam van de tiende stamgroep bekend gemaakt; De Spotlights. We gaan er voor alle kinderen van Vlinderbos weer een heel mooi schooljaar van maken.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijzondere start voor Jenaplanbasisschool Vlinderbos

Voor de kinderen van Vlinderbos begon het schooljaar wel heel bijzonder. Voor de vakantie verlieten zij de school met 9 klaslokalen. Toen zij na de vakantie terugkwamen waren het er opeens 10! Door teruglopende geboortecijfers lopen op veel scholen de leerlingaantallen terug, met sluiting of samenvoeging tot gevolg. Dit geldt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: