001 -Family
Tips om sporten in te passen tijdens drukke dag

Tips om sporten in te passen tijdens drukke dag


Geplaatst op: 4 september 2015

Hoe pas je het sporten in tijdens een drukke dag? Je wilt graag bewegen, maar hebt een hartstikke druk bestaan. Je hebt het idee dat sporten of bewegen echt niet in jouw leven valt in te passen. Maar je wilt wel graag meer bewegen, wat kan je dan doen? Vooraf even de notitie, elke manier van extra bewegen telt! Dat is toch al mooi meegenomen. Hier vier tips om sporten en bewegen in jouw drukke dagelijkse schema in te passen:

  • 1. Zet de wekker eerder. Wat? Jawel, zet je wekker een half uur of een uur eerder. Stap uit bed en doe ‘s morgens meteen de workout. Een prima begin van de dag. Je bent meteen goed wakker en helemaal fris en fruitig voor de dag. Ben je niet zo een ochtend mens? dan zal je misschien ‘s avonds eerder je bed in moeten gaan. Het is een ritme die je aan kan nemen. Het zal net elke dag zo makkelijk gaan, maar geeft je wel een fantastisch begin van de dag.
  • 2. Plan een snelle workout in. Heb je een uur lunchpauze tijdens het werk? Neem je loopschoenen mee en ga een half uurtje wandelen. Iets doen is altijd beter dan niets doen. Elke beweging telt tenslotte. Heb je trappen op je werk? Vergeet de lift en neem de trap.
  • 3. Pak vaker de fiets of ga wandelen. Laat de auto staan, doe boodschappen op de fiets of ga lopend. Ga je met de bus naar je werk? Stap een halte eerder uit en loop het laatste stuk. Ook hier geldt weer, elke beweging telt. Mijn favoriet is om na het eten, net meteen op de bank te gaan zitten met de televisie aan, maar even een rondje om te lopen.
  • 4. Doe oefeningen tijdens het tv kijken. En staat die televisie wel aan, doe dan gedurende de commercial break een oefening. Push-ups, squats, jumping jacks, oefeningen die je makkelijk even doet in de 5 minuten reclame.

Wie weet kunnen deze kleine tips je tot meer bewegen aansporen!

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop volwassenen en kinderen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tips om sporten in te passen tijdens drukke dag

Hoe pas je het sporten in tijdens een drukke dag? Je wilt graag bewegen, maar hebt een hartstikke druk bestaan. Je hebt het idee dat sporten of bewegen echt niet in jouw leven valt in te passen. Maar je wilt wel graag meer bewegen, wat kan je dan doen? Vooraf Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: