Een goed begin voor de Vinken-1

Geplaatst op: 7 september 2015

Zoeken en bouwen
“We zijn nog erg aan het zoeken en bouwen met deze jonge ploeg”, aldus trainer-coach René Westdorp vooraf aan de wedstrijd. “We gaan evenwel met veel vertrouwen de strijd aan. Het belangrijkste is dat het team plezier heeft in het spel.”

Met Masha Hoogeboom, Annick Stokhof, Stefan Oussoren en Jerom Stokhof in de aanval en Eva Hemelaar, Emese Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud in de verdediging begon de ploeg van het nieuwe trainerskoppel Westdorp en Straatman voortvarend tegen de bezoekers uit Huizen.
Al in de eerste minuut kreeg Jerom Stokhof een strafworp mee, die Stefan Oussoren keurig verzilverde. Enkele minuten later was Oussoren zijn tegenstander ook te slim af en de doorloopbal leverde 2-0 op. Na een Huizense tegentreffer gaf Eva Hemelaar direct een passend antwoord door eveneens een doorloper netjes af te ronden. Fraai combinatiespel in de Vinkenaanval werd door Masha Hoogeboom keurig afgerond: 4-1 was een feit.

In deze fase speelde de thuisploeg duidelijk feller en met overmacht. De bezoekers hadden amper antwoord op het goede combinatiespel en het kloeke verdedigen van de Abn-amroformatie. Terwijl het publiek verwend werd met heerlijke snacks en hapjes, verzorgd door de supportersclub van De Vinken, vertaalde het vlaggenschip deze geste in een reeks van doelpunten: Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom, Masha Hoogeboom en Annick Stokhof bepaalden achtereenvolgens de tussenstand op 8-2.

De spelers en speelsters van Huizen waren duidelijk aangeslagen en konden slechts met fysiek spel de aanvalsdrift van De Vinken enigszins ontregelen. Het had de nodige blessurestops tot gevolg. Vlak voor rust mocht Emese Kroon vanaf de stip de ruststand naar 9-2 tillen.

Stroperig
Er was volop hilariteit en vreugde tijdens de pauze, waarin de Vinken Vikings (supportersclub) de verloting organiseerde. Het eerste zette in de tweede speelhelft het vertoonde spel stevig voort. Attent verdedigen en een prima paalpositie waren regelmatig reden voor vrije ballen en dito strafworpen. Emese Kroon kon in de tiende minuut een door Eva Hemelaar meegekregen stip benutten.

Vreemd genoeg was een ernstige blessure van een Huizense speelster het keerpunt in de wedstrijd. De aanvallen van de thuisploeg werden hierna wat stroperig en de bezoekers konden via een vrije bal en een strafworp terugkomen naar 10-4. Door de lange aanvallen van Huizen en meer eigen foutjes raakte De Vinken de grip op het spel wat kwijt. Er werd nog maar moeizaam gescoord. Alleen Eva Hemelaar zou de ultieme genoegdoening krijgen na het succesvol afronden van een doorloopbal: 11-5.

Het spelbeeld werd overschaduwd door ruw rouwdouwen, hetgeen verzorger Ron van Vliet volop werk opleverde. De Vinken kwam ook niet meer aan scoren toe. Huizen zag een fraai uitgespeelde doorloopbal nog wel door het gele plastic verdwijnen, maar de treffer vlak voor tijd was slechts voor de statistieken. Met 11-6 hield De Vinken de wedstrijdpunten in Vinkeveen.

Vinkeveen - Het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken speelde zaterdag een verdienstelijke wedstrijd. Tegen het bezoekende Huizen lieten de Vinkeveners vooral in de eerste helft prima samenspel en een uitstekend scorend vermogen zien. De mooie 9-2 ruststand kreeg echter amper vervolg. De eindstand werd 11-6 in Vinken’s voordeel. Zoeken Lees meer »