De Vinken B1 als team naar de winst

Geplaatst op: 7 september 2015

Vinkeveen - In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen schotelde De Vinken B1 het talrijke publiek een mooie pot korfbal voor.

Zoals van tevoren al verwacht bleek tegenstander Tempo B2 een geduchte, sterke opponent. In de beginfase had de jonge Vinkeveense ploeg – het zijn allemaal eerstejaars B-aspiranten - van de coaches Ingrid Hagenaars en Hans van Dasler het moeilijk met het felle, fanatieke spel van de ploeg uit Alphen aan den Rijn.

Met Ravi Brockhoff, Robin Troost, Zoë van Dasler en Femke Vousten in de aanval was de start wat behoudend. De ploeg, die ook dit jaar weer gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron, leek onder de indruk van het tegenspel van de tegenstander. Veelvuldige plaatsfouten waren het gevolg. De verdediging met Lieke van Scheppingen, Iris de Boer, Finn Kroon en Max de Haan werd onder druk gezet, maar weerde zich kranig. Desondanks waren het de bezoekers die als eerste de korf wisten te vinden. Een gelijk opgaande strijd ontspon zich, want iedereen zette een tandje bij en De Vinken kwam weer op gelijke hoogte: 1-1. Na de vakwisseling hetzelfde spelbeeld, al wist de aanval iets meer kansen te creëren. Tot aan de rust bleef het een op en neergaande strijd. Leuk om te zien, met aan beide zijden aardig wat kansen, maar weinig doelpunten. Het was dan ook niet verrassend dat de ploegen met een gelijke stand de rust in gingen: 2-2.

Na de rust had de thuisploeg enig windvoordeel en dat wist de ploeg goed uit te buiten. Er werden minder plaatsfouten gemaakt en er werd goed bewogen. Door het hele team. De Vinken nam het initiatief en mikte veel op de korf. Maar ook Tempo bleef doorknokken. In tegenstelling tot de eerste helft volgden de doelpunten elkaar snel op. Tot aan 5-5 werd er om en om gescoord. Duidelijk was dat de ploeg die het eerst op een 2-punten voorsprong zou komen aan het langste eind zou gaan trekken

Vooralsnog was het De Vinken die daar als eerste aanspraak op maakte, want na een knap afstandsschot werd het 6-5. Een periode zonder doelpunten brak aan. Desondanks genoot het publiek van het getoonde spel. Uiteindelijk kwam de thuisploeg via een slimme vrije bal op een 7-5 voorsprong en leek de strijd gestreden. De Vinken kreeg door die voorsprong nog meer vertrouwen en Tempo leek geslagen. Na de 8-5, wederom van verre afstand, was het definitief over en nadat ook het slotakkoord voor De Vinken was, werd er met 9-5 opgelucht ademgehaald. Na de winst van vorige week wederom winst tegen een sterke tegenstander. Gebaseerd op karakter en goed samenspel. Leuk om te zien en … er zit nog genoeg rek in!

De komende twee weken wacht een waarschijnlijk nog sterkere tegenstander; Fortissimo B1. Een fysieke ploeg waartegen gespeeld (en verloren) werd op een oefentoernooi. De Vinken B1 moet dus aan de bak, maar vooralsnog geeft het vertoonde spel vertrouwen voor de toekomst.

Vinkeveen - In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen schotelde De Vinken B1 het talrijke publiek een mooie pot korfbal voor. Zoals van tevoren al verwacht bleek tegenstander Tempo B2 een geduchte, sterke opponent. In de beginfase had de jonge Vinkeveense ploeg – het zijn allemaal eerstejaars B-aspiranten - van … Lees meer »