KDO onnodig met lege handen tegen effectief Zwanenburg

Geplaatst op: 7 september 2015

De Kwakel - Na een voorbereiding van zes weken stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd voor KDO 1 op het programma. In Zwanenburg mocht de Kwakelse ploeg om 14:00 uur aantreden tegen een elftal  waarvan er vorig seizoen twee keer gewonnen werd. De belangrijkste wijziging in de zomerstop bij Zwanenburg was de wisseling van de hoofdtrainer: Edwin Eefting maakte plaats voor Mehmet Simsek. KDO-trainer Raymond de Jong kon in de opener van het seizoen niet beschikken over zijn geblesseerde eerste en tweede aanvoerder: Sven Vlasman en Timo Kas.

In Zwanenburg ontspon al snel het spelbeeld dat de thuisformatie het meeste balbezit had, terwijl KDO de betere mogelijkheden kreeg. Opvallend was het dat linksback Erik Verbruggen al na twee minuten een gele kaart ontving, iets wat drie andere KDO-ers in het eerste uur ook overkwam.

Na acht minuten spelen resulteerde de eerste kans van Zwanenburg direct tot een doelpunt. Nadat de spits van de thuisploeg zijn luchtduel won, kon de linksbuiten de bal voortrekken, waarna middenvelder Karelse de bal van dichtbij binnenschoot, 1-0. KDO was hierdoor verrast, maar ging snel verder met het creëren van kansen. Achtereenvolgens waren Joeri Stange, Mathijs van Rijn (2x), Joris Kortenhorst en Mathijs Molleman dichtbij de gelijkmaker in de eerste helft, maar gescoord werd er niet. Mathijs van Rijn leek in de 25e minuut 1 op 1 met de Zwanenburgse doelman de 1-1 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een dubieuze buitenspelsituatie. Zichtbaar aangedaan uitte Van Rijn zijn frustratie hieromtrent richting de scheidsrechter, wat leidde tot een gele kaart. Ondanks alle kansrijke momenten voor het doel van Zwanenburg, stond de thuisploeg in de rust gewoon met 1-0 voor.

In de tweede helft bleven de Kwakelaars volop op zoek gaan naar de eerste competitietreffer van het seizoen. Naarmate de wedstrijd vorderde en kansen om zeep geholpen werden, ging KDO steeds meer tegen zichzelf te voetballen. Toch leken de Kwakelaars in de 62e minuut in het zadel te worden geholpen toen Zwanenburg met tien man verder moest. Na een forse overtreding op Joris Kortenhorst op het middenveld door verdediger Van Maanen, moest laatstgenoemde het veld terecht verlaten. Trainer De Jong probeerde door het inbrengen van de aanvallende spelers Bart Hoving en Rick Kruit alsnog het tij te keren, maar het mocht uiteindelijk allemaal niet baten. Waar KDO ook in de tweede helft een handvol kansen kreeg, besliste Zwanenburg vlak voor tijd in één van hun spaarzame uitvallen de wedstrijd definitief, 2-0.

Kortom, doordat Zwanenburg scherper voor het doel was dan KDO, wonnen zij de wedstrijd.
Na de kermisactiviteiten van aankomende week hervatten de Kwakelaars aanstaande zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hercules Zaandam. De onbekende tegenstander uit Zaandam wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend met 4-0 van promovendus Diemen. De wedstrijd in De Kwakel begint om 14:00 uur.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen (75e Jeroen de Jong), Joris Kortenhorst, Maurice Bartels, Jim Klijn (60e Bart Hoving), Menno Lingeman (60e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

De Kwakel - Na een voorbereiding van zes weken stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd voor KDO 1 op het programma. In Zwanenburg mocht de Kwakelse ploeg om 14:00 uur aantreden tegen een elftal  waarvan er vorig seizoen twee keer gewonnen werd. De belangrijkste wijziging in de zomerstop bij Zwanenburg … Lees meer »