Spannende wedstrijden bij Ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 7 september 2015

Uithoorn -
Zondag 6 september is de wielerronde van Uithoorn verreden. Als eerste van de reeks wedstrijden gingen de veteranen 60+ van start en streden om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal. Bij deze wedstrijd stonden de UWTC renners Leen Blom, Piet Rewijk en Guus Zantingh aan het vertrek. Nadat mevrouw Oudshoorn het startschot had gegeven, gingen de renners volop in de strijd op het mooie stratenparcours. Rene Balm was de eerste renner die uit het peloton wist te ontsnappen en hij nam een lichte voorsprong, maar na 4 ronden werd hij weer ingerekend. Halverwege de wedstrijd probeerde Maas van Beek het een aantal keren om uit het peloton te ontsnappen, maar hij werd steeds weer ingerekend. Met nog 10 ronden te gaan demarreerde Maas van Beek weer en nu nam hij een kleine voorsprong en wist deze tot het einde te behouden. Maas van Beek uit Barneveld behaalde hiermee een verdiende overwinning. De sprint van het uitgedunde peloton, voor de 2e plaats, werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg en 3e werd Benno Pauw uit Nieuwegein. Guus Zantingh wist zich als eerste UWTC renner als 5e te klasseren, Piet Rewijk als 14e en Leen Blom als 19e.

Na de 60+ veteranen waren de 50+ veteranen aan het vertrek met daarbij de UWTC renners Rene Kaslander en Rene Oudshoorn. Al snel na het startschot waren er renners die uit het peloton demarreerde maar de eerste serieuze ontsnapping kwam na 4 ronden toen Ron van Dam een voorsprong nam en deze uitbouwde en ook wist Rene Kaslander aansluiting te vinden. Samen bouwden ze een voorsprong op van 20 seconden. Helaas werden beide renners na 14 ronden weer ingerekend en bleef het onrustig in het peloton. Vooral Henri Spijker was actief maar kreeg geen ruimte om uit het peloton te ontsnappen. Met nog 11 ronden te gaan demarreerde Andre Boutestijn en deze nam een straatlengte voorsprong en wist het peloton voor te blijven. Hij won op een overtuigende wijze de wedstrijd. De sprint voor de 2e plaats werd zeer sterk gewonnen door John Oudshoorn uit Uithoorn, 3e werd Jeroen Bosman uit Amsterdam. Rene Kaslander finishte als 6e en Rene Oudshoorn kwam in het peloton over de streep.

Veel enthousiaste kinderen bij de Rabobank dikke banden wedstrijd in Uithoorn. En de eerste stond om 10 uur al bij de inschrijftafel! Om 12.30 uur mochten ze eindelijk van start, om achter de Rabobank auto hun wedstrijd te rijden. Na afloop kregen ze allemaal een mooie Rabobank bidon en een heerlijke appel van de Coop. Jasmijn Wiegmans (winnares van dikke banden race 2014 en nu UWTC lid) reikte de bekers uit aan de winnaars.
Uitslag dikke banden wedstrijd
7-8 jaar: 1 Nees Wahlen, 2 Jason Gyamfi, 3 Bart Rinkel, 4 Tom Steenbergen, 5 Jules Brandenburg, 6 Milan Smit, 7 Miriam Zally, 8 Ayden Franren, 9 Amber Daalhuizen, 10 Aon Liem, 11 Jason Smit, 12 Melinda van Hoorn, 13 Amber Reijers, 14 Pieter Pijper, 15 Eren Yldirim, 16 Debby de Groot, 17 Nomy Wensink, 18 Marit Steenbergen
9-10 jaar: 1 Roy vd Veen, 2 Badr El Fatthai, 3 Nieko Dankelman, 4 Vito Machielsen, 5 Brian Gyamfi, 6 Barry Korzilius, 7 Ramon de Bok, 8 Mandy Strubbe
11-12 jaar: 1 Eness Al Fattha, 2 Camiel Brandenburg, 3 Stan van Weely, 4 Marouan El Mauaratsfin, 5 Dave de Groot, 6 Jurre Bontes, 7 Bodie Liem, 8 Thomas Pijper

.

Bij de nieuwelingen is er altijd vanaf het begin strijd! En ook in Uithoorn moesten de eerste renners er al snel af. Het 3-ronde klassement schreef UWTC lid Menno van Capel op zijn naam, door 1e, 1e en 2e te worden. Bij de laatste doorkomst van het 3-ronde klassement kwam de eerste echte ontsnapping op gang. Uiteindelijk konden Victor Broex en Freek Middelburg samen echt weg komen. De UWTC leden waren zeer actief voor in het peloton maar konden niet voorkomen dat de koplopers samen om de zege gingen strijden. Met nog 4 rondes te gaan wist Victor Broex een gaatje te slaan en met vereende krachtsinspanning wist hij dit vol te houden. Solo winst voor Victor (de Amstel) voor Freek Middelburg uit de Lier. Alexander Konijn uit Abbekerk won de sprint van het peloton. Menno van Capel was de hoogst geklasseerde UWTC-er met een 5e plaats, Sven Nijhuis werd 9e en Stijn Ruijter 15e.

Bij de sportklasse zag het er lang naar uit dat de winst naar Daan Kostelijk zou gaan. Deze schaatser uit Nieuw Vennep had een ruime voorsprong en reed ronde naar ronde solo vooruit. Maar sloeg de vermoeidheid toe, of was de leidersprijs al binnen? Daan werd weer bijgehaald en toen ging Brian Burggraaf (al vele male winnaar in Uithoorn) er samen met Jeroen Lute vandoor. Zij hadden al snel een mooi gaatje geslagen. Edwin de Graaff uit de Kwakel ging nog in de achtervolging, maar Edwin had er al een flinke tocht opzitten (Ride for the Roses) en gaf na enkele rondes op. Brian en Jeroen mochten zich toen opmaken voor de winst. Deze ging naar Brian. Laurens Koster (winnaar in 2012) won de strijd van het peloton voor de 3e plaats, Harry van Pierre werd 20e.

We kunnen weer spreken van een sportief geslaagde ronde van Uithoorn. Het parcours is selectief want bij geen enkele categorie was er een massasprint voor de winst. Geen valpartijen en uiteindelijk bijna de hele dag droog weer. Een woord van dank voor alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet. En natuurlijk alle sponsors die een premie beschikbaar hebben gesteld, Rovémij voor de 'koers auto's' en iedereen we nog vergeten zijn!

Uithoorn -
Zondag 6 september is de wielerronde van Uithoorn verreden. Als eerste van de reeks wedstrijden gingen de veteranen 60+ van start en streden om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal. Bij deze wedstrijd stonden de UWTC renners Leen Blom, Piet Rewijk en Guus Zantingh aan het vertrek. Nadat mevrouw … Lees meer »