001 -Family
Gevarieerd programma Monument Johannes de Doper

Gevarieerd programma Monument Johannes de Doper


Geplaatst op: 7 september 2015

Mijdrecht - De Vrienden van het Monument Johannes de Doper op de grens van Mijdrecht en Wilnis pakken stevig uit op Open Monumentendag a.s zaterdag van 10 tot 16 uur. Oud-notaris Peter Forsthövel, bestuurslid van de vriendenstichting, houdt om 11.30 uur en om 14.30 uur een voordracht van een half uur met beeld op groot scherm over de schoonheid van kunst en ambacht in het neogotische monument, waarbij hij vooral zal focussen op de kunstenaars, destijds bijna allen lid van het legendarische Utrechtse St. Bernulphusgilde.

Buiten deze voordrachten om presenteert fotograaf Henk Butink vrijwel doorlopend zijn multimedia show van een kwartier, waarin wordt ingezoomd op de vele kunstschatten van het monument. “Het kon niet mooier met het thema Kunst & Ambacht van de Open Monumentendagen dit jaar,” aldus de enthousiaste oud-notaris, “want deze elementen zijn natuurlijk rijkelijk vertegenwoordigd in ons monument.”

Verder zal het bijzondere Maarschalkerweerdorgel die dag door meerdere organisten worden bespeeld in het kader van het Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015, waarin landelijk de 100ste sterfdag van de grote Utrechtse orgelbouwer wordt herdacht: om 12.00 en om 15.00 uur door Marten Nap met medewerking van sopraan Mary van Erkel en violist Aalt van de Beek, om 10.00 uur door Karel Martijn en om 13.15 uur door MarieTrees Broere.

Voorts kan die dag de toren worden beklommen tot bij de luidklokken en kan men ook een kijkje nemen boven de gewelven. Prachtige vaandels uit het Rijke Roomse Leven van weleer zullen worden tentoongesteld en kinderen kunnen deelnemen aan een leuke kinderspeurtocht. Forsthövel: “Inderdaad een heel programma, ik ken geen monument in de buurt met zoveel verschillende activiteiten op die dag!”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gevarieerd programma Monument Johannes de Doper

Mijdrecht - De Vrienden van het Monument Johannes de Doper op de grens van Mijdrecht en Wilnis pakken stevig uit op Open Monumentendag a.s zaterdag van 10 tot 16 uur. Oud-notaris Peter Forsthövel, bestuurslid van de vriendenstichting, houdt om 11.30 uur en om 14.30 uur een voordracht van een half … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: