001 -Family
Veenmolen weer open op Monumentendag

Veenmolen weer open op Monumentendag


Geplaatst op: 7 september 2015

Wilnis - Kunst en Ambacht, dat is het motto van Open Monumentendag dit jaar. Dit is een extra reden voor de Veenmolen in Wilnis om de deuren open te zetten! Want het oude ambacht van molenaar wordt er nog wekelijks uitgeoefend.

Aanstaande zaterdag, 12 september, draait de molen tussen 10 en 4 uur. De molenaar vertelt over zijn ambacht en verzorgt rondleidingen in de molen, die al sinds 1823 in Wilnis staat. Vrijwilligers schenken gratis koffie en thee, en limonade voor de jongste bezoekers. Kruidkoek en pannenkoeken, van echt molenmeel, horen daar natuurlijk bij! Ook worden er weer kniepertjes gebakken. Dat zijn ouderwetse dunne wafeltjes. Voor wie zelf met echt molenmeel wil bakken, is er meel te koop, en nog andere streekproducten.

Molens zijn voorbeelden van hoogwaardige technologie uit tijden waarin stoommachines en elektriciteit nog niet bestonden. Molenaars waren vaklieden die keken naar de wolken en luisterden naar de wind, om optimaal hun ambachtelijk meel te kunnen produceren. In Wilnis kunnen ze dat nog!

De Veenmolen staat aan de Oudhuijzerweg, nummer 109a. Hij is goed te bereiken per auto en fiets, en op maar tien minuten lopen van de Wilnisse najaarsmarkt.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veenmolen weer open op Monumentendag

Wilnis - Kunst en Ambacht, dat is het motto van Open Monumentendag dit jaar. Dit is een extra reden voor de Veenmolen in Wilnis om de deuren open te zetten! Want het oude ambacht van molenaar wordt er nog wekelijks uitgeoefend. Aanstaande zaterdag, 12 september, draait de molen tussen 10 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: