001 -Family

Sta sterk training weer van start


Geplaatst op: 7 september 2015

Wilnis - De zomervakantie zit er op. Ook de kinderen in onze gemeente gaan weer naar school. Voor veel kinderen is het fijn om weer in een ritme te komen en vriendjes en vriendinnetjes weer te zien.

Voor een kleinere groep kinderen is de start van het nieuwe schooljaar echter anders. Als het einde van de vakantie nadert, loopt de spanning op. Hoe zal het dit schooljaar gaan? Hoor ik er nu wel bij? Zal het mij lukken om voor mezelf op te komen? Is het pesten gestopt of zal het doorgaan? Mirelle Valentijn gunt alle kinderen een positieve start van het nieuwe schooljaar. Daarom organiseert zij in oktober de Sta Sterk training op de Vlinderbosschool in Wilnis op de woensdagmiddag voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deze training is bedoeld voor kinderen die niet sociaal vaardig, weerbaar of faalangstig zijn of te maken hebben met het pestprobleem.

Ook kinderen die niet te maken hebben met pesten, maar wel baat hebben bij het aanleren van een sterkere houding, zodat zij zich zekerder voelen en bijvoorbeeld meer durf ontwikkelen zijn welkom. Na de training staan kinderen steviger in hun schoenen en beschikken over meer zelfvertrouwen. Andere klachten nemen af en ze worden niet meer gepest of veel minder. De kinderen leren opkomen voor henzelf door het eigen maken van sta sta sterk punten tijdens het werken met spel, gesprek en toneel. De training bestaat uit tien bijeenkomsten van 1,5 uur.

Ook ouders en leerkrachten worden bij de training betrokken via de intake en twee informatie bijeenkomsten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie over de training en aanmelden kan men contact opnemen met 0297-27405 of kijken op www.praktijkvoorlevensgeluk.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sta sterk training weer van start

Wilnis - De zomervakantie zit er op. Ook de kinderen in onze gemeente gaan weer naar school. Voor veel kinderen is het fijn om weer in een ritme te komen en vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Voor een kleinere groep kinderen is de start van het nieuwe schooljaar echter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: