001 -Family
Succesvolle Rondje Stelling schenkt bedrag aan het Goede Doel

Succesvolle Rondje Stelling schenkt bedrag aan het Goede Doel


Geplaatst op: 7 september 2015

Uithoorn - Succesvolle Rondje Stelling schenkt bedrag aan het Goede Doel

De Goede-Doelen-Actie van het Rondje Stelling van 29 augustus heeft een heel mooi resultaat opgebracht dat ten goede komt van een aangepast fietsennetwerk voor mensen met hersenletsel.

De vrijwillige bijdragen van de zeshonderd deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht hebben een totaalbedrag opgeleverd van € 343,87. De leden van de Uithoornse Wieler en Trainings Club UWTC hebben dit aangevuld tot € 500,00 en de totale opbrengst deze week overhandigd aan de organisatie van de Raisin Hope Foundation.
De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride bereikten begin dit jaar een akkoord over een nauwe samenwerking.
Beide toertochten staan jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van augustus en de lange afstanden overlapten elkaar hier en daar in het Noordhollandse waterlandschap boven het Noordzeekanaal. Om elkaar in de toekomst niet te beconcurreren gingen de organisaties met succes om de tafel zitten.

De uitgangspunten van beide toertochten zijn totaal verschillend. Rondje Stelling heeft als hoofddoel de op het UNESCO werelderfgoedlijst prijkende Stelling van Amsterdam te promoten. De Raisin Hope Ride wil met haar evenement mensen met hersenletsel steunen door hen te laten integreren in het toerfietspeloton en geld op te halen voor onder meer haar aangepaste fietsennetwerk voor deze doelgroep.
,,Dit bood een prima uitgangspunt voor een samenwerking’’, vertelt voorzitter Raymond Kool van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF). Trudie Plomp van wielervereniging UWTC, dat Rondje Stelling organiseert, zag ook duidelijk voordelen van het ineenslaan van de handen. ,,Rijden voor een goed doel ontbrak nog aan ons evenement en de Raisin Hope Ride kan op al haar afstanden verschillende forten van de Stelling van Amsterdam onder de aandacht brengen.’’

Dit eerste jaar bestond de samenwerking voornamelijk uit elkaar helpen waar mogelijk is. Zo vroeg Rondje Stelling haar deelnemers dit jaar een vrijwillige donatie voor de Raisin Hope Foundation en promootte de RHF op haar beurt de Stelling van Amsterdam door onder meer haar routes langs zoveel mogelijk forten te laten lopen en stelde haar startlocatie ter beschikking als ravitailleringpost voor de 85 en 170 kilometer tochten van het Rondje Stelling.

,,Vijfhonderd euro is een heel mooi bedrag! Super bedankt voor de steun van alle deelnemers aan RS en natuurlijk vooral ook de afdeling Toer van UWTC! De voorlopige balans van de Raisin Hope Ride 2015 laat zien dat het dit jaar waarschijnlijk voor het eerst lukt om van de opbrengst van dit evenement alleen een aangepaste fiets aan te schaffen. Een mooie nieuwe mijlpaal voor onze stichting! De deelnemers aan het Rondje Stelling hebben daar in elk geval een hele belangrijke bijdrage aan geleverd!", aldus Kool.

Door het rijden op een aangepaste fiets krijgen deze mensen hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen terug en kunnen zij beter deel uitmaken van de samenleving.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle Rondje Stelling schenkt bedrag aan het Goede Doel

Uithoorn - Succesvolle Rondje Stelling schenkt bedrag aan het Goede Doel

De Goede-Doelen-Actie van het Rondje Stelling van 29 augustus heeft een heel mooi resultaat opgebracht dat ten goede komt van een aangepast fietsennetwerk voor mensen met hersenletsel. De vrijwillige bijdragen van de zeshonderd deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht hebben een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: