001 - Escaperoom aglemeen
ChristenUnie-SGP blij met succesvol jeugdbeleid.

ChristenUnie-SGP blij met succesvol jeugdbeleid.


Geplaatst op: 7 september 2015

De Ronde Venen - Afgelopen week verscheen er in het VNG magazine een interessant artikel over het jeugdbeleid in De Ronde Venen. In 2013 is er, vooruitlopend op de overdracht van jeugdzorgtaken naar de gemeente, een pilot gestart. In deze pilot heeft een onderwijszorgmedewerker een werkplek op het VeenLanden College. Het werkt preventief en bespaart de gemeente geld.

In het VNG magazine van 28 augustus verscheen het onderstaande artikel. Deze pilot is in 2013 door wethouder Spil in het vorige college gestart, en valt nu onder het jeugdbeleid waar wethouder Aldrik Dijkstra (CU-SGP) voor verantwoordelijk is.

De onderwijszorgmedewerker wordt ingehuurd van TIMON. TIMON levert diverse diensten zoals ondersteuning van bijzonder groepen jongeren (tienenmoeders, zwerfjongeren, etc..), kleinschalige woonvormen, onderwijs-zorg arrangementen en specialistische hulp. Ze maken daarbij gebruik van een breed netwerk van vrijwilligers en hoewel van oorsprong een christelijke instelling, waarborgen ze keuzevrijheid voor iedere hulpvrager die een beroep doet op TIMON.

De ChristenUnie-SGP De Ronde Venen is bijzonder blij met het succes van deze pilot en juicht uitbreiding naar andere schoolvormen ook toe. Deze pilot is een mooi voorbeeld van een vernieuwende aanpak waarbij zorg laagdrempelig en makkelijk toegankelijk wordt geboden. Maar het toont ook aan dat een preventieve benadering veel problemen kan voorkomen. Door niet te bang te zijn om al actief te worden in een vroeg stadium, kan complexe en dure zorg worden vermeden.

“Wat de ChristenUnie-SGP betreft is dat een benadering die verder in het Jeugd- en gezinsbeleid wordt doorgevoerd” aldus Wim Stam, fractievoorzitter. “Wat ons betreft wordt het normaal dat mensen in een vroeg moment als advies en hulp vragen, nog voor er echte grote problemen zijn. Dat vergt ook een omdenken in onze samenleving, maar wij zijn van mening dat dit nodig is om de als maar stijgende kosten voor jeugdzorg terug te dringen”.

Fractie ChristenUnie-SPG De Ronde Venen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ChristenUnie-SGP blij met succesvol jeugdbeleid.

De Ronde Venen - Afgelopen week verscheen er in het VNG magazine een interessant artikel over het jeugdbeleid in De Ronde Venen. In 2013 is er, vooruitlopend op de overdracht van jeugdzorgtaken naar de gemeente, een pilot gestart. In deze pilot heeft een onderwijszorgmedewerker een werkplek op het VeenLanden College. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: