001 - Escaperoom aglemeen
Happen & Stappen met drie gidsen in Aalsmeer-Centrum

Happen & Stappen met drie gidsen in Aalsmeer-Centrum


Geplaatst op: 7 september 2015

Aalsmeer - Alweer voor het derde seizoen organiseert het VVV-agentschap wandelingen onder leiding van gidsen door de oude dorpskern van Aalsmeer. Tijdens de wandelingen worden monumenten bekeken en mooie plekjes aangedaan. De gidsen vertellen vanuit hun persoonlijke deskundigheid over de historie van Aalsmeer en geven zo een vaak verrassende kijk op het dorp.

De wandelingen worden gehouden van april tot en met september op elke laatste zaterdag van de maand. Meestal nemen tussen de tien en twintig personen deel, zowel inwoners als bezoekers van buiten Aalsmeer. Ook zijn er steeds vaker groepen die op afspraak een wandeling boeken, al dan niet in combinatie met andere activiteiten in het dorp.

Zaterdag 26 september vindt de laatste reguliere dorpswandeling van dit seizoen plaats. Ditmaal is het geen gebruikelijke rondgang maar een uitgebreide variant onder de noemer Happen & Stappen. Om 16.00 uur wordt gestart in het VVV-agentschap in het Boekhuis, waarna de wandeling richting het Oude Raadhuis en de dorpskerk gaat. Een eerste tussenstop voor een drankje en hapje wordt gemaakt bij ’t Wapen van Aalsmeer. Daarna vervolgen de deelnemers hun weg langs diverse monumentale pandjes en bijzondere gebouwen. Onderweg staan nog enkele smaakvolle pauzes op het programma; waar en hoe blijft nog een verrassing. De wandeling eindigt omstreeks 18.00 uur.

Tijdens Happen & Stappen zijn alle drie de gidsen van de dorpswandeling aanwezig, te weten Joop Kok (architect), Joost Hoffscholte (oud-burgemeester) en Leo Bertoen (voorzitter Historische Tuin en Korenmolen De Leeuw). Deelname kost € 12,50 p.p. Inschrijven kan in het Boekhuis, via tel. 0297-324454 of info@beleefaalsmeer.nl. Ook bij regen gaat de dorpswandeling door, in dat geval met een groter aantal binnenlocaties.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Happen & Stappen met drie gidsen in Aalsmeer-Centrum

Aalsmeer - Alweer voor het derde seizoen organiseert het VVV-agentschap wandelingen onder leiding van gidsen door de oude dorpskern van Aalsmeer. Tijdens de wandelingen worden monumenten bekeken en mooie plekjes aangedaan. De gidsen vertellen vanuit hun persoonlijke deskundigheid over de historie van Aalsmeer en geven zo een vaak verrassende kijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: