001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente Uithoorn geeft subsidie voor isolatie woning

Gemeente Uithoorn geeft subsidie voor isolatie woning


Geplaatst op: 8 september 2015

Uithoorn - Huiseigenaren met een woning van vóór 1976 hebben vaak een onnodig hoge energierekening. Deze oudere huizen zijn slecht of niet geïsoleerd. Daarom is er meer energie nodig om de woningen warm te houden. Door isolatie van de spouwmuur of vloer kan het energieverbruik flink omlaag. Dat is niet alleen prettig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. De Gemeente Uithoorn ondersteunt daarom de gezamenlijke inkoopactie voor spouwmuur- en vloerisolatie. ‘Winst uit je woning’ . Vanaf 7 september kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend inschrijven op winstuitjewoning.nl.

Spouwmuur- en vloerisolatie: makkelijk besparen
Spouwmuur- en vloerisolatie is de makkelijkste en meest aantrekkelijke stap om te besparen op stookkosten. Spouwmuurisolatie levert jaarlijks al snel € 300,- energielastenverlaging per jaar op én voorkomt koude en tochtige muren in het huis. Vloerisolatie scheelt € 100,- per jaar en laat de woonkamervloer een stuk comfortabeler aanvoelen. Ook vochtproblemen nemen af. De gemeente heeft de eigenaren van een ‘grondgebonden’ woning in Uithoorn geïnformeerd over de actie. Vanwege technische redenen komen appartementen helaas niet in aanmerking voor de actie.

15% Subsidie en lage BTW
De gemeente Uithoorn stimuleert het isoleren van woningen met een bijdrage in de kosten van 15%. Naast de subsidie kunnen bewoners profiteren van het lage BTW tarief op arbeidskosten: 6% in plaats van 21%. De verwachting is dat het BTW tarief in 2016 weer stijgt.

Hoe werkt het?
Door de vraag van huiseigenaren grootschalig binnen de gemeente te bundelen, kan scherper worden ingekocht. Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig en vrijblijvend online inschrijven op winstuitjewoning.nl. Alle inschrijvers krijgen een advies aan huis â 20 euro aangeboden. Tijdens dit huisbezoek wordt onderzocht óf en met welk isolatiesysteem de woning veilig kan worden geïsoleerd. Vervolgens bieden gekwalificeerde isolatiebedrijven op het werk . Een notaris selecteert de winnende biedingen. Lokale isolatiebedrijven worden van harte uitgenodigd deel te nemen Deelnemende leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden, Zo zijn kwaliteit, service en garantie gewaarborgd.Na deze veiling ontvangen geïnteresseerden een vrijblijvende offerte. Isolatie wordt vervolgens binnen één dag aangebracht. Inschrijven kan tot en met 30 september op www.winstuitjewoning.nl.

Extra informatie
De inkoopactie loopt gelijktijdig in vier gemeenten. In totaal ontvangen 23.000 bewoners en brief. Op basis van voorgaande acties is de verwachting dat ruim 1500 bewoners ingaan op het aanbod en ruim 400 bewoners daadwerkelijk een verlaging van de energierekening realiseren.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Uithoorn geeft subsidie voor isolatie woning

Uithoorn - Huiseigenaren met een woning van vóór 1976 hebben vaak een onnodig hoge energierekening. Deze oudere huizen zijn slecht of niet geïsoleerd. Daarom is er meer energie nodig om de woningen warm te houden. Door isolatie van de spouwmuur of vloer kan het energieverbruik flink omlaag. Dat is niet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: