VZOD/FIQAS 1 maakt moeilijke seizoenstart door

Geplaatst op: 9 september 2015

Kudelstaart - Op het toch altijd al voor de wind vatbare complex aan de Wim Kan Dreef was het afgelopen zaterdag op z’n zachtst gezegd onstuimig te noemen. De harde wind zou het beide ploegen dus lastig gaan maken om afstandsschoten te gaan afronden. VZOD/FIQAS 1 werd aan het publiek voorgesteld, vergezeld van een groot aantal Pupillen. Zij droegen trots het splinternieuwe shirt wat door kersverse sponsor Klasmann & Deilmann ter beschikking is gesteld voor liefst 6 teams! Het tweede team wist vlak voor de wedstrijd van het vlaggenschip nog zeer overtuigend van Atlantis 2 te winnen. Dat VZOD/FIQAS 1 het niet zo makkelijk zou gaan krijgen was snel duidelijk.

Atlantis maakte het, onder leiding van de nieuwe coach Aad Witteman, VZOD scorend niet gemakkelijk. Pas na 10 minuten wordt de eerste score van de wedstrijd genoteerd en staat VZOD met 0-1 achter. Het gaat moeizaam en mondjesmaat wordt er om en om gescoord. In de laatste 10 minuten van de eerste helft valt de score bij VZOD stil en weet Atlantis ondanks de harde wind toch van relatief grote afstand nog twee keer te scoren. Hierdoor zal Frits visser in de rust plan moeten trekken om de achterstand van 3 punten te gaan ombuigen. (Ruststand 4-7) Direct na rust scoort Thomas van der Zwaard 5-7 en door een strafworp te verzilveren staat het in de 37e minuut 6-7. Hierna scoort de tegenstander twee keer op rij en is het gat weer drie punten. Dit is gelijk het spelbeeld van de gehele tweede helft.

Tot 12-14 wordt er om en om gescoord waarbij VZOD voldoende kansen weet te creëren maar, mede door de aanhoudende wind, wil de gelijkmaker maar niet vallen. Er wordt door geknokt op karakter en in de laatste drie speelminuten lukt het via Martijn Vervark met een doorloopbal en, in de 69e minuut, met een matig aangegeven vrije bal op de valreep toch het eerste wedstrijdpunt te behalen, 14-14. VZOD/FIQAS 1 heeft nu 1 punt uit twee wedstrijden. Volgende week wordt ook thuis gespeeld, dan, komt het nog ongeslagen Velocitas op bezoek.

Kudelstaart - Op het toch altijd al voor de wind vatbare complex aan de Wim Kan Dreef was het afgelopen zaterdag op z’n zachtst gezegd onstuimig te noemen. De harde wind zou het beide ploegen dus lastig gaan maken om afstandsschoten te gaan afronden. VZOD/FIQAS 1 werd aan het publiek … Lees meer »