Buurtverhalen over Proostdijland Mijdrecht

Buurtverhalen over Proostdijland Mijdrecht


Geplaatst op: 10 september 2015

Mijdrecht – Wijkgebouw Present in Proostdijland staat vrijdag 25 september open voor een nostalgische avond. ‘Buurtverhalen’ en beeldmateriaal verzamelen, is het doel van de Historische Vereniging “De Proosdijlanden” en het wijkcomité.

De vrijwilligers zorgen voor wat informatie en foto’s uit het verleden. Zo hopen zij herkenning en herinneringen op te roepen. Het doel is een meer compleet overzicht te krijgen van het ontstaan en de ontwikkeling van de wijk in de gehele vorige eeuw of eventueel het verdere verleden.

Denk aan de nieuwbouw op allerlei locaties. Die vult onder meer de horizon vanuit de Prinses Margrietlaan in de richting van de Anselmusstraat waar voorheen vrij zicht was op de kerktoren van Driehuis. Ook het uitzicht vanuit de Prins Bernhardlaan is nu totaal anders. De voormalige polder (nieuwe wijk Wickelhof) werd nog maar een paar decennia geleden aan het zicht onttrokken sinds nieuwe huizen en flats zijn verrezen. Op de plek van de technische school kwam een appartementencomplex en de winkels van winkelcentrum Proosdij werden woningen. Aan de Hoofdweg kwam een rotonde en ook een gebouw voor appartementen en onder meer gezondheidszorg.

Voor meer informatie en beeldmateriaal over Proostdijland zoeken het wijkcomité en de historische vereniging nu contact met ervaringsdeskundigen. Denk aan (voormalige) bewoners, of mensen die er kwamen voor hun werk in de bouw, zorg, onderwijs enzovoorts. Zij zijn van harte welkom met herinneringen, foto’s en ander beeldmateriaal. Na deze eerste editie van ‘Buurtverhalen’ volgt later dit jaar nog een nostalgische middag. De aankondiging volgt via de lokale media.

Details:
Voor wie : Iedereen met informatie en/of beeld van Proostdijland
Wat : Herinneringen en beeldmateriaal delen
Waar : Wijkgebouw Proostdijland, Joh. v. Renessestr. 16
Wanneer : Vrijdag 25 sept., inloop: 19.30, programma: 20.00 u.
Contact : buurtverhalen@gmail.com o.v.v. Proostdijland

Zie www.wijkcomite-proostdijland.nl voor foto’s en meer informatie.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Buurtverhalen over Proostdijland Mijdrecht

Mijdrecht – Wijkgebouw Present in Proostdijland staat vrijdag 25 september open voor een nostalgische avond. ‘Buurtverhalen’ en beeldmateriaal verzamelen, is het doel van de Historische Vereniging “De Proosdijlanden” en het wijkcomité. De vrijwilligers zorgen voor wat informatie en foto’s uit het verleden. Zo hopen zij herkenning en herinneringen op te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: