001 -Family
College van B&W bezoekt Zeilschool Aalsmeer

College van B&W bezoekt Zeilschool Aalsmeer


Geplaatst op: 11 september 2015

Aalsmeer - Het College van B&W bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat daar leeft en wat de ondernemers belangrijk vinden. Op 8 september bezochten ze Zeilschool Aalsmeer aan de Kudelstaartseweg 64 in Aalsmeer.

De zeilschool ligt mooi met het terras aan de schitterende Westeinderplassen. Ze hebben een uniek aanbod van lessen, verhuur en groepsactiviteiten. Een gezellige plek, waar iedereen zich thuis voelt. De zeilschool bestaat al meer dan 45 jaar en heeft in de loop der jaren een grote vloot opgebouwd met meer dan 100 boten en zeker 14 bootsoorten. Ze hebben 5 vaste medewerkers en wel 120 vrijwillige, goed opgeleide en enthousiaste instructeurs. Zeilschool Aalsmeer is een professionele CWO & VDWS zeil-, surf- en catamaranschool.

Peter de Wit: ”Het is mooi en belangrijk dat de gemeente het Fort aangekocht heeft, prachtig dat het waarschijnlijk voor watersport beschikbaar komt. Een fraaie locatie waar watersporters kunnen samenkomen. Bij de oprichting van het SWAP (Stichting Westeinder Aalsmeer Promotie), waarbij ik betrokken was, spraken we al over het grote belang van een centraal watersportpunt in Aalsmeer”.
“Aalsmeer heeft een icoon nodig voor de watersport”, vult wethouder Gert Jan van der Hoeven de zeilschoolhouder aan.

Wethouder Economische zaken Ad Verburg: “De Zeilschool is weer zo’n mooi Aalsmeers bedrijf dat mensen aan zich weet te binden. Zij zijn belangrijk, ook om nieuwe watersporters op te leiden, en natuurlijk ook voor de dagrecreatie door hun verhuur van boten en met hun unieke locatie voor groepsactiviteiten. In de zomer heeft de zeilschool meer dan 160 (!) cursisten per dag. En in de weekenden is het vaak druk met de dagrecreatie. Ook veel scholen en sportopleidingen krijgen hier hun zeil- en surfintroductie. Rond de Westeinderplassen liggen zeker 8500 boten, waarvan een groot deel zeilboten. Ook de kinderen van deze eigenaren hebben weer les nodig. Dus dit mooie Aalsmeerse bedrijf blijft – gelukkig - nog wel even.”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College van B&W bezoekt Zeilschool Aalsmeer

Aalsmeer - Het College van B&W bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat daar leeft en wat de ondernemers belangrijk vinden. Op 8 september bezochten ze Zeilschool Aalsmeer aan de Kudelstaartseweg 64 in Aalsmeer. De zeilschool ligt mooi met het terras aan de schitterende Westeinderplassen. Ze hebben een uniek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: