001 -Family
Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2015

Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2015


Geplaatst op: 11 september 2015

Aalsmeer - Boekhuis Aalsmeer organiseert vrijdag 13 november de zesde editie van het Groot Aalsmeers Dictee. Inschrijven is vanaf heden mogelijk in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams.

Het dictee wordt net als in voorgaande jaren gehouden in restaurant ’t Wapen van Aalsmeer en speelt zich af volgens het inmiddels bekende recept. Het dictee bestaat uit tien zinnen van in totaal ongeveer driehonderd woorden, waarbij het Groene Boekje de leidraad vormt. Voor de zogenaamde dicteetijgers die deelnemen in de categorie specialisten is er nog een extra moeilijke elfde zin. Na het dictee is er voor de deelnemers een buffet. Aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt.

Het dictee wordt dit jaar geschreven door Aalsmeerder Ronald Ganzeboom, in 2014 winnaar in de categorie liefhebbers. Hij neemt het stokje over van Annemarie Braakman, die de afgelopen drie jaar de tekst verzorgde. Het dictee wordt net als in voorgaande jaren voorgedragen door oud-burgemeester Joost Hoffscholte. Er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers. Vorig jaar was de zaal helemaal volgeboekt, dus het is raadzaam niet te lang te wachten met inschrijven.

Het Groot Aalsmeers Dictee heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een evenement waar taalliefhebbers al geruime tijd van tevoren naar uitkijken. Het credo ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is zonder meer van toepassing, wat niet wegneemt dat iedereen zijn uiterste best doet om zo min mogelijk fouten te maken in de doorgaans niet eenvoudige zinnen. Naast de liefhebbers uit Aalsmeer en omgeving doen er bij de specialisten doorgaans dicteemakers uit het hele land mee. Deze ervaren taalvirtuozen maken vaak slechts een handvol fouten, waar het gemiddelde meestal tussen de 25 en de 30 fout ligt.

De categorie teams (alleen voor liefhebbers) is sinds twee jaar aan het dictee toegevoegd. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld. Vorig jaar ging Team JOB van de Doopsgezinde Gemeente er met de eerste prijs vandoor, nadat het in een shoot-out nipt Team Oud-Aalsmeer wist te verslaan.

Inschrijven
Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee 2015 is vanaf heden mogelijk. Dit kan via boekhuis@boekenhof.nl of telefonisch via 0297-324454. De kosten zijn € 25,- p.p., het buffet is hierbij inbegrepen. De ontvangst is vrijdag 13 november vanaf 18.00 uur, aanvang van het dictee is 18.30 uur. Na het buffet wordt de tekst met toelichting gepresenteerd en omstreeks 21.00 uur wordt de uitslag verwacht.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2015

Aalsmeer - Boekhuis Aalsmeer organiseert vrijdag 13 november de zesde editie van het Groot Aalsmeers Dictee. Inschrijven is vanaf heden mogelijk in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams. Het dictee wordt net als in voorgaande jaren gehouden in restaurant ’t Wapen van Aalsmeer en speelt zich af volgens het inmiddels … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: