Atlantis B1 wint voor de derde keer op rij

Geplaatst op: 13 september 2015

Mijdrecht - Het door TTC gesponsorde team van Atlantis B 1 moest zaterdag 12 september in Mijdrecht aantreden tegen VZOD B 1 uit Kudelstaart. Beide ploegen troffen elkaar eerder in de voorbereiding, waarbij Atlantis in Kudelstaart won met 1-9. Zoals voor Atlantis de Vinken uit Vinkeveen wordt gezien als streekderby, zo wordt Atlantis door VZOD gezien als streekderby. De ploeg uit Kudelstaart is daarom altijd net even wat meer gebrand op een overwinning dan tegen andere tegenstanders. Vanwege het verlies in de voorbereiding had VZOD ook nog iets recht te zetten. Het was aan

Atlantis de taak om scherp te beginnen en wederom uit te gaan van eigen krachten. Atlantis begon scherp. Na twee minuten stond het al 1-0 voor Atlantis. Deze scherpte zette zich echter niet voort. Het duurde een klein kwartiertje voordat eindelijk de 2-0 viel in het voordeel van Atlantis. Het andere aanvalsvak wist daarna vlot te scoren met een mooie dieptebal. Een minuut later wist VZOD te scoren via een doorloopbal. De ruststand luidde daarom 3-1 voor de ploeg uit Mijdrecht.

Deze stand bij rust is bij korfbal niet gebruikelijk en gaf het gebrek aan aanvalskracht aan. Atlantis miste gretigheid, de wil om elke bal te veroveren. De coaches probeerden de spelers te motiveren om meer uit het de tweede helft te halen. Zij waren er van overtuigd dat Atlantis B1 beter kon presteren dan wat er met het spel dat in de eerste helft werd vertoond.

Met de inbreng van drie frisse spelers kwam het aanvalsspel meer tot leven. Er kwamen betere aanvallen en er werd meer gretigheid getoond. Binnen tien minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 7-2. Toen wist Atlantis dat de buit binnen was. De eindstand werd uiteindelijk 7-3 voor Atlantis. Ondanks de overwinning, moet er nog veel verbeterd worden. Aan Atlantis de taak om zich de komende weken te verbeteren en te strijden voor het kampioenschap. De volgende wedstrijd zal Atlantis wederom tegen VZOD moeten spelen, ditmaal in Kudelstaart. Hopelijk wordt de winstreeks voortgezet.

Zaterdag 19 september VZOD B 1 – Atlantis B 1, 12.30 uur, sportpark Calslagen, Kudelstaart.

Mijdrecht - Het door TTC gesponsorde team van Atlantis B 1 moest zaterdag 12 september in Mijdrecht aantreden tegen VZOD B 1 uit Kudelstaart. Beide ploegen troffen elkaar eerder in de voorbereiding, waarbij Atlantis in Kudelstaart won met 1-9. Zoals voor Atlantis de Vinken uit Vinkeveen wordt gezien als streekderby, … Lees meer »