001 -Family

Samen eten en vieren in de vredesweek Uithoorn


Geplaatst op: 13 september 2015

Uithoorn - Samen eten en vieren in de vredesweek Vrede is in de wereld vaak ver te zoeken. De beelden van vluchtelingen staan op ons netvlies. Elk jaar is het eind september vredesweek.

We kunnen zelf niet direct iets aan de grote wereldproblemen doen maar we kunnen wel blijven zingen en spreken van vrede. We kunnen wel proberen zelf in onze eigen omgeving vreedzaam met elkaar te leven. ‘Vrede verbindt’ is het motto van de vredesweek dit jaar maar dat vrede verbindt is eigenlijk niet vanzelfsprekend. Daar moeten we ook iets voor doen. Actief de verbinding met elkaar zoeken, met de ander. Die ander heeft immers vaak dezelfde onmacht, dezelfde verlangens naar liefde, vrede en gerechtigheid. In de vredesvesper (een viering met liederen, muziek, gebed en teksten) op 26 september proberen we die verbinding te zoeken met elkaar.

Rooms-katholiek, protestants, ietsist, agnost, of wie het gewoon allemaal niet zo precies weet, iedereen is welkom om 19.00 uur in De Burght, Potgieterplein in Uithoorn. Jongerenkoor Debuut verleent muzikale medewerking. Vrede verbindt maar ook samen eten verbindt en daarom is er voorafgaand aan de vredesvesper een wereldmaaltijd. Om 17.30 uur, ook in De Burght. Je eet bij een wereldmaaltijd niet meer dan de hoeveelheid die er voor iedereen zou zijn als we alles heel eerlijk zouden verdelen. En dat blijkt ruim voldoende te zijn voor een lekkere en voedzame maaltijd. Opgeven voor de maaltijd (er kunnen 50 mensen mee-eten) kan via secretariaat@rvkuithoorndekwakel.nl. Voor de maaltijd vragen we een vrijwillige financiële bijdrage. Bij de vredesvesper kan natuurlijk iedereen binnenlopen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen eten en vieren in de vredesweek Uithoorn

Uithoorn - Samen eten en vieren in de vredesweek Vrede is in de wereld vaak ver te zoeken. De beelden van vluchtelingen staan op ons netvlies. Elk jaar is het eind september vredesweek. We kunnen zelf niet direct iets aan de grote wereldproblemen doen maar we kunnen wel blijven zingen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: