001 -Family
Brandweer Vinkeveen landskampioen Oppervlakteredding

Brandweer Vinkeveen landskampioen Oppervlakteredding


Geplaatst op: 13 september 2015

 Het brandweerkorps van Vinkeveen heeft haar jubileumjaar nog meer glans gegeven. Afgelopen zaterdag 12 september is het korps in Vianen landskampioen geworden in de wedstrijdklasse Oppervlakteredding. Aan deze finale wedstrijd werd deelgenomen door de beste zes ploegen uit het land.

De wedstrijdploeg kreeg op het Sluiseiland in Vianen te maken met een uitdagend scenario. Tijdens bergingswerkzaamheden van een autowrak ontplofte door snijwerkzaamheden de gastank. Er ontstaat brand in het autowrak dat door de bemanning van het bergingsschip wordt geblust. Door de ontploffing slaan twee medewerkers overboord. Een slachtoffer dreef bewusteloos in het water, het andere slachtoffer wordt zijn hand afgerukt omdat hij een staalkabel vast hield. Aan de overkant van het water vond een visser de reddingsactie te lang duren en springt tijdens de inzet het water in. Maar doordat de visser niet zo goed kon zwemmen en een borreltje op had moest ook hij uit het water gered worden.

Na een snelle verkenning, het schouwen van het incident, werd gestart met de redding van de slachtoffers. Ondertussen werd voor de slachtoffers een gewondenest ingericht. Eerst werd het bewusteloze slachtoffer uit het water gehaald. Op de kant werd direct een reanimatie gestart in afwachting van het ambulanceteam. Ondertussen werd het slachtoffer met de afgerukte hand voorzichtig naar de kant gehaald zodat aan hem de nodige medische zorg kon worden besteed. Ook de visser werd uit het water gered en tot slot werd de hand die nog aan de staalkabel hing losgehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. De wedstrijd werd ruim binnen de speeltijd tot een goed einde gebracht.

Tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de dag waarin de spanning opliep bleek de ploeg uit Vinkeveen de eerste plaats behaald te hebben en mag zich een jaar lang Landskampioen noemen! De jury was duidelijk in haar commentaar en roemde het Vinkeveense team om de goede onderlinge samenwerking en taakverdeling. Het had nadrukkelijk oog gehad voor de eigen veiligheid en de zwaartepunten van de inzet. Kortom “de inzet was een genot om naar te kijken” zo schreef een jurylid in zijn beoordeling. Er waren totaal 1557 punten behaald met een ruim punten verschil op de nummer twee met 1465 punten. Een enorme prestatie waar het gehele korps met recht trots op mag zijn!

Het is niet voor het eerst dat het Vinkeveense korps succesvol is op landelijke wedstrijden. Eerder werd in de wedstrijdklasse Technische Hulpverlening (1988 en 2003) en de klasse 112 (2013) het landskampioenschap behaald!

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder: Aldo van Kouwen
Chauffeur: Norbert Aarsman
Zwemmer 1: Jelle Oldenburger
Zwemmer 2: Joep Kuijper Veiligheidsman:
Martin Pothuizen
Gewondenverzorger: Arjan Lommers

De redactie van 0297.nl en petershotnews.nl feliciteren brandweer Vinkeveen met het behalen van de eerste plaats!
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Vinkeveen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer Vinkeveen landskampioen Oppervlakteredding

 Het brandweerkorps van Vinkeveen heeft haar jubileumjaar nog meer glans gegeven. Afgelopen zaterdag 12 september is het korps in Vianen landskampioen geworden in de wedstrijdklasse Oppervlakteredding. Aan deze finale wedstrijd werd deelgenomen door de beste zes ploegen uit het land. De wedstrijdploeg kreeg op het Sluiseiland in Vianen te maken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: