001 - Tuimarkt
Open dag natuurinrichting Bovenland Wilnis

Open dag natuurinrichting Bovenland Wilnis


Geplaatst op: 13 september 2015

WIlnis - Zaterdag 19 september a.s. is een open dag over de natuurinrichting in de Wilnisse Bovenlanden tussen 10.00 en 14.00 uur bij Zorgboerderij Amstelkade, Amstelkade 62 te Wilnis. Programmabureau Utrecht-West organiseert deze dag in samenwerking met de aannemer voor bewoners rond De Wilnisse Bovenlanden en andere belangstellenden.

De werkzaamheden voor de natuurinrichting in De Wilnisse Bovenlanden zijn in volle gang. Het werk vordert voorspoedig. De aannemer Kuiper Noordeloos B.V. is begonnen afplaggen van grond vanaf de Heinoomsvaart en vandaar af werken ze richting het westen. De grond wordt opgebracht in het middengebied, geëgaliseerd en ingezaaid. De eerste grassprietjes zijn alweer te zien op de opgehoogde percelen. Er zijn dammen aangelegd en begin september zal gestart worden met afgraven van percelen bij Aan de Zuwe. In 2016 wordt de westzijde van het gebied ingericht.

Bij Zorgboerderij Amstelkade is er informatie over de planning en de aard van de werkzaamheden. Om 11.00 uur en om 12.30 uur rijdt de aannemer met een tractor met platte kar het gebied in naar de afgegraven percelen.

De Wilnisse Bovenlanden heeft een belangrijke verbindende functie tussen de Nieuwkoopse Plassen en de Vinkeveense Plassen. Het valt in zijn geheel binnen Ecologische Hoofdstructuur en heeft als hoofddoelstelling natuur. Het gaat om het realiseren van 100 hectare nieuwe natuur en het inrichten van in totaal circa 330 hectare natuur. Het gebied ligt tussen de Bovendijk en de Amstelkade ten zuiden van Mijdrecht en Wilnis.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open dag natuurinrichting Bovenland Wilnis

WIlnis - Zaterdag 19 september a.s. is een open dag over de natuurinrichting in de Wilnisse Bovenlanden tussen 10.00 en 14.00 uur bij Zorgboerderij Amstelkade, Amstelkade 62 te Wilnis. Programmabureau Utrecht-West organiseert deze dag in samenwerking met de aannemer voor bewoners rond De Wilnisse Bovenlanden en andere belangstellenden. De werkzaamheden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: