001 -Family
30 september informatiemarkt over natuurontwikkelingen De Ronde Venen

30 september informatiemarkt over natuurontwikkelingen De Ronde Venen


Geplaatst op: 13 september 2015

Woensdag 30 september is er een informatiemarkt in Dorpscentrum De Boei in Vinkeveen over wat er gebeurt en gaat gebeuren in de polders Groot Wilnis-Vinkeveen, De Wilnisse Bovenlanden, Marickenland en Groot Mijdrecht Noord Oost. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

In De Ronde Venen en een deel van Stichtse Vecht lopen al jaren in deze polders intensieve gebiedsprocessen over natuurontwikkeling, landbouwstructuurversterking, waterkwaliteit, bodemdaling en recreatie. Daarover vinden gesprekken plaats met alle betrokken partijen: inwoners, (agrarische) ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties.

De polders Groot Wilnis-Vinkeveen, De Wilnisse Bovenlanden, Marickenland en Groot Mijdrecht Noord Oost zijn onderdeel van de Ecologische Verbinding tussen de Nieuwkoopse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Vechtplassen: elke polder heeft zijn eigen doelen. In Groot Wilnis-Vinkeveen bijvoorbeeld ligt naast natuurontwikkeling ook een zwaar accent op duurzame landbouw en in De Wilnisse Bovenlanden gaan twee agrariërs de nieuwe natuur beheren.

De projectleiders en leden van betrokken organisatie zijn aanwezig om belangstellenden te vertellen over wat er speelt in deze polders. Groot Wilnis-Vinkeveen ligt voor een klein deel in de gemeente Stichtse Vecht, te weten Oukoop en het Natuurbeschermingswetgebied Armenland Ruwiel.

Naast informatie over deze polders presenteren (agrarische) ondernemers en een aantal gebiedspartners zich en is er een expositie van landschapsfotograaf Maarten Koch. Meer informatie over de ontwikkelingen in de polders is te vinden op www.utrecht-west.com en www.grootmijdrechtnoord.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

30 september informatiemarkt over natuurontwikkelingen De Ronde Venen

Woensdag 30 september is er een informatiemarkt in Dorpscentrum De Boei in Vinkeveen over wat er gebeurt en gaat gebeuren in de polders Groot Wilnis-Vinkeveen, De Wilnisse Bovenlanden, Marickenland en Groot Mijdrecht Noord Oost. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.00 en 21.00 uur. In De Ronde Venen en een deel van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: