KDO pakt dankzij drie doelpunten van Mathijs van Rijn één punt tegen Hercules Zaandam

Geplaatst op: 13 september 2015

De Kwakel - KDO pakt dankzij drie doelpunten van Mathijs van Rijn één punt tegen sterk Hercules Zaandam
Na de zure 2-0 nederlaag van vorige week in en tegen Zwanenburg, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Hercules Zaandam. Deze onbekende tegenstander uit Zaandam won vorige week overtuigend met 4-0 van promovendus Diemen. Na de kermisactiviteiten in het Kwakelse dorp van afgelopen week, wilde het elftal van trainer Raymond de Jong zo snel mogelijk af van de hatelijke ‘nul’. De enige wijziging in de opstelling van KDO in vergelijking met vorige week was de basisplaats van Jeroen de Jong in plaats van Doron Borger (was later i.v.m. werk).

Bij Hercules Zaandam, vorig seizoen spelend onderin de derde klasse B, was het groot gedeelte van de selectie in de zomerstop overgestapt naar de zaterdagtak. Hierdoor zijn de Zaandammers actief bezig geweest met het werven van voornamelijk behendige spelers van Turkse afkomst.

Voor KDO startte de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voortvarend, want na dertig seconden kwam Joeri Stange een teenlengte tekort om de bal van dichtbij binnen te tikken. De balvaardige tegenstander uit Zaandam had deze middag een zeer beweeglijk middenveld, waarbij de nummer acht uitblonk. Nadat Hercules Zaandam in de twaalfde minuut een goede kans liet liggen, was het een minuut later aan de andere kant wel raak. Na een knappe pass van achteruit van Joris Kortenhorst kon Mathijs van Rijn in zijn eentje aflopen op de doelman van de bezoekers. Van Rijn ging hier uiterst koelbloedig om en wist KDO zodoende op 1-0 te zetten. In de 24e minuut verliep de opbouw van Hercules Zaandam erg moeizaam. De Zaandamse doelman speelde de bal uit het niets in de voeten van Maurice Bartels. Bartels, die op veertig meter van het doel stond, nam de bal aan en zette Mathijs van Rijn in één keer vrij voor diezelfde keeper. Van Rijn controleerde de bal op zijn borst en wipte de bal langs de sluitpost van Hercules Zaandam heen, 2-0.

De Zaandammers kwamen, ondanks de ruime achterstand, steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk duurde het tot de 39e minuut toen de aansluitingstreffer gemaakt werd. Na een sterke actie over de linkerkant, schoot de rechtsbuiten van de uitploeg behendig binnen, 2-1. Drie minuten later kwam Hercules Zaandam zelfs langszij. Na een makkelijk gegeven vrije trap, op zo’n 25 meter recht voor het Kwakelse doel, schoot de linker centrale verdediger de bal bekwaam, via de binnenkant van de paal, binnen, 2-2. Met deze stand werd een paar minuten later ook de rust bereikt.

Na de rust waren Maurice Bartels (naar linkshalf) en Jeroen de Jong (naar nummer tien) van positie gewisseld om zodoende,hopelijk snel, meer grip te krijgen op het sterke Zaandamse middenveld.
Waar aan het einde van de eerste helft Hercules Zaandam steeds meer de overhand kreeg, ontspon er in de tweede helft een gelijkopgaande, attractieve wedstrijd. Toch leken de bezoekers er met de volle buit vandoor te gaan. In de 50e minuut kwamen de Zaandammers namelijk eenvoudig op voorsprong. Nadat de opbouw aan de linkerkant foutief verliep, profiteerde Hercules Zaandam optimaal van een te korte terugspeelbal van Erik Verbruggen. Doelman Peter Onderwater werd omspeeld, waarna het een koud kunstje voor de Zaandamse spits was om de 2-3 te maken. In de 69e minuut leek de wedstrijd definitief beslist te worden toen de bezoekers een terechte strafschop kregen. Michael Meijer kopte te zacht terug op Peter Onderwater, waarna laatstgenoemde een overtreding in zijn eigen zestienmetergebied maakte. Onderwater ontving hiervoor een gele kaart, maar was even later de grote held door de penalty klemvast te pakken.

Door deze cruciale redding kregen de Kwakelaars weer geloof in een goed resultaat. KDO rechtte haar rug en ging vol op zoek naar de felbegeerde gelijkmaker. Tot groot genoegen van het trouwe thuispubliek was het opnieuw Mathijs van Rijn die in de 79e minuut het net wist te vinden. Nadat Maurice Bartels de bal achter de Zaandamse verdediging plaatste, was Van Rijn sterker dan zijn tegenstander en wist zijn derde treffer van de middag te maken, 3-3. Na dit derde Kwakelse doelpunt kreeg KDO nog kansen op 4-3, maar op basis van de gehele wedstrijd had dit niet terecht geweest.

Kortom, de spraakmakende wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Absolute uitblinker vandaag bij KDO was centrumspits Mathijs van Rijn die uiterst secuur omging met de spaarzame kansen die hij kreeg. Aankomende zondag speelt KDO een uitwedstrijd tegen het onbekende IVV. De ploeg uit Landsmeer pakte uit haar eerste twee wedstrijden drie punten. De wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark De Breek.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Maurice Bartels, Jeroen de Jong (59e Bart Hoving), Menno Lingeman (65e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de zure 2-0 nederlaag van vorige week in en tegen Zwanenburg, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Hercules Zaandam. Deze onbekende tegenstander uit Zaandam won vorige week overtuigend met 4-0 van … Lees meer »