001 -Family
UWTC overheerst in Baarn

UWTC overheerst in Baarn


Geplaatst op: 14 september 2015

Uithoorn - Lorena Wiebes is aan een beresterk wielerseizoen bezig. Ook zondag 13 sept wist ze, in het hartje van Baarn, weer de winst op te strijken. Het was een zware wedstrijd waarin het tempo hoog lag. Lorena was ook nog mee in een ontsnapping, maar deze ontsnapping hield geen stand. Tijdens de eindsprint was ze duidelijk de sterkste, wat een topper deze 16 jarige dame uit Mijdrecht!
En dan onze nieuwelingen jongens, de laatste tijd ook altijd voorin de koers te vinden. Menno van Capel was in het begin weer heel actief in de premiesprints en reed zelfs enkele rondes solo voor het peloton uit. Op 10 ronden voor het eind glipte Stijn Ruijter met een groepje van vier weg en ze pakte een mooie voorsprong van ongeveer 100 meter. Ze wisten ronden lang vooruit te blijven in het zicht van het peloton, maar één ronde voor het eind werden ze alsnog ingelopen. In de massasprint kwamen onze jongens er niet meer aan te pas. Menno van Capel werd 14e, Sven Nijhuis 27e en Stijn Ruijter 30e.
Hierna ruim 60 renners van start bij de sportklasse/40+ en ook hier ging de overwinning naar een UWTC renner, want Harry van Pierre uit de Kwakel kwam, zag (fietste) en overwon!

Interclubwedstrijd de Amstel
Bij de interclubwedstrijd bij de Amstel waren er ook successen voor de UWTC jeugd. Bij groep A reed Jasmijn Wiegmans naar haar eerste succes, Jasmijn werd 5e, net voor Esmee de Rijk die 6e werd. Beide dames keurig in het peloton gebleven! Bij cat C pakte Danny Plasmeijer de 4e plaats. Hier waren drie renners vooruit en Danny won de sprint van het peloton. Bij cat D stond Eric Looij op het podium met een 2e plaats. Helaas is er geen complete uitslag van deze wedstrijd bekend, want er reden nog veel meer UWTC jeugdleden mee.

Kermiskoers in Alphen aan de Rijn
Zondag 13 september stond de Ronde van Alphen ad Rijn op het programma. Een leuk rondje langs het Aarplein en pal langs de kermis. Asfalt, straatstenen, veel bochten, hoge snelheid, spannende koersen en de afleiding van de kermis maakten het voor het publiek een leuk spektakel. Bij de amateurs reed Koen de Best mee en bij de junioren Bart de Veer. Koen was lekker actief in de wedstrijd en ronde na ronde voorin het peloton te vinden. Koen pakte ook nog wat premies mee. Hier waren heel lang twee renners vooruit, maar met de finish in het zicht werden zij toch nog ingehaald door twee renners van de Spartaan. In de laatste fase van de wedstrijd was Koen opgesloten geraakt en hierdoor helaas voor Koen een plaats buiten de top-20. Op vrijdag 11 sept was Koen nog 6e geworden in de ronde van Giessen. Ook bij de junioren was het tempo soms erg hoog. Ook hier meerdere keren renners vooruit en vooral Avanti renner Jesse Lagendijk was bij iedere ontsnapping betrokken. Het leek wel een herhaling van de wedstrijd bij de amateurs, want ook hier werden de 2 koplopers in de laatste rondes weer bijgehaald. Bart had geen hele goede benen en toen halfkoers een gaatje viel, moest hij het peloton laten gaan. Na de junioren mochten de prominenten achter de derby koersen. De knetterende derby's zorgde ervoor dat de start/finish straat bijna blauw zag van de walmen.

Veteranen koersen in Deventer
Zaterdag 12 september zijn de UWTC renners Piet Rewijk en Guus Zantingh naar het oosten van Nederland afgereisd om te starten in een veteranen 60+ wedstrijd in Deventer. Na het startsein werd er niet direct gereageerd uit het peloton maar na 4 ronden kwamen de demarrages. Het was Benno Pauw die er alleen vandoor wilde en dat lukte na enkele ronden. Hij bouwde een mooie voorsprong op maar na 10 ronden werd hij ingerekend en dit was vooral het werk van Joop Ribbers en deze renner zorgde er na 22 ronden koers voor dat er een kopgroep ontstond van 6 renners, met daarbij de favorieten Hans van Bavel en Benno Pauw. De 6 renners bouwden een voorsprong op en werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel uit Sint Anthonis voor Benno Pauw uit Nieuwegein en 3e werd Joop Ribbers uit Groenlo. Guus Zantingh spurtte zich na een 8e plek en Piet Rewijk eindigde als 14e.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC overheerst in Baarn

Uithoorn - Lorena Wiebes is aan een beresterk wielerseizoen bezig. Ook zondag 13 sept wist ze, in het hartje van Baarn, weer de winst op te strijken. Het was een zware wedstrijd waarin het tempo hoog lag. Lorena was ook nog mee in een ontsnapping, maar deze ontsnapping hield geen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: