001 -Family
Elk jaar in de vierde week van september wordt de Week Tegen Pesten gehouden.

Elk jaar in de vierde week van september wordt de Week Tegen Pesten gehouden.


Geplaatst op: 14 september 2015

De campagne is dit jaar “Durf jij het aan?” en is gelanceerd door Stichting School en Veiligheid. Zij worden gesubsidieerd door het Ministerie van OCW. Wanneer kinderen en jongeren het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn, onderdeel uitmaken van een groep en kwaliteiten bezitten om trots op te zijn, zal pesten als een bewuste of onbewuste strategie steeds minder vaak worden ingezet in de klas, op het schoolplein of daarbuiten. Stichting Samen Sterk voor Kinderen draagt dit initiatief een warm hart toe en nodigt ouders uit samen met hun kind(eren) sterk te staan tegen pesten. Mirelle Valentijn, medeoprichtster van Stichting Omgaan met Pesten in Nederland verzorgt voor ons een ouder en kind workshop in de week tegen pesten.

Samen met alle ouders en kinderen spelen we een discussie spel over plagen en pesten, ontdekken we welke rollen er zijn in een groep en tijdens toneelspel hoe je op kunt komen voor jezelf en elkaar. Met een gezonde portie inzicht in je eigen kwaliteit en gedachtekracht zwaaien we elkaar weer uit en hopen wij natuurlijk dat je samen sterk staat tegen pesten!

Durf jij het als ouder aan om kind te helpen bij het (opnieuw) leren kennen van zichzelf en anderen?

Durf jij het aan om pesten meer bespreekbaar te maken en samen met je kind handvatten te ontdekken om op te komen voor zichzelf of een ander?
Meld je dan aan voor de ouder -en kindworkshop op 23 september via praktijkvoorlevensgeluk@gmail.com. Voor het complete overzicht van de activiteiten van de Stichting ‘Samen sterk voor kinderen’ kijkt u op www.ssvk.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Elk jaar in de vierde week van september wordt de Week Tegen Pesten gehouden.

De campagne is dit jaar “Durf jij het aan?” en is gelanceerd door Stichting School en Veiligheid. Zij worden gesubsidieerd door het Ministerie van OCW. Wanneer kinderen en jongeren het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn, onderdeel uitmaken van een groep en kwaliteiten bezitten om trots op te zijn, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: