001 -Family
Nieuw hondenbeleid  Aalsmeer wordt veelal positief ervaren

Nieuw hondenbeleid Aalsmeer wordt veelal positief ervaren


Geplaatst op: 14 september 2015

Aalsmeer - Vorig jaar is het hondenbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Aalsmeer. Uit een evaluatie blijkt dat het hondenbeleid door hondenbezitters, niet-hondenbezitters en handhavers (BOA’s) over het algemeen als positief wordt ervaren. Om de belangrijkste regels voor honden en hun eigenaren weer onder de aandacht te brengen, worden er binnenkort posters op de driehoeksborden in Aalsmeer gehangen.

Verantwoordelijk wethouder Gertjan van der Hoeven: “ We hebben begrepen dat de combinatie van duidelijke regels voor het hondenbeleid plus de communicatie hierover in het algemeen als positief is ervaren. De uitbreiding van de voorzieningen zoals meer afvalbakken en losloopgebieden, het stelselmatig handhaven en het periodiek aandacht schenken aan het gewenste gedrag van de hondenbezitter heeft tot verbetering van de situatie geleid. We realiseren ons wel dat we moeten blijven doorgaan met communiceren over en het handhaven van de regels om terugval te voorkomen.”

Uitwerking hondenbeleid
In Aalsmeer en Kudelstaart zijn nu 26 losloopgebieden gerealiseerd, waarvan twee tijdelijke in verband met nieuwbouwplannen. In Aalsmeer-Oost en dorp is het vanwege de hoge bebouwingsdichtheid erg moeilijk om nieuwe losloopgebieden aan te wijzen; daar zijn dus relatief weinig losloopgebieden.
Er staan bijna 400 afvalbakken in Aalsmeer en Kudelstaart. Alle afvalbakken zijn bestemd voor restafval, dus ook voor (afgesloten) hondenpoepzakjes. Op enkele strategische plekken; bij de losloopvelden, de gangbare uitlaatroutes en de overlastgevende plekken zijn tevens afvalbakken met zakjesdispenser geplaatst. Daarnaast kunnen hondenbezitters op het gemeentehuis gratis hondenpoepzakjes afhalen.

Communicatie
Alle hondenbezitters hebben deze week een brief in de bus gekregen waarin ze bedankt worden voor hun bijdrage aan het terugdringen van de overlast. In de brief worden de regels nog eens herhaald:

• Poep moet overal en altijd opgeruimd worden (ook in de losloopgebieden);
• Honden moeten altijd aan de lijn (behalve in de losloopgebieden);
• Geen honden toegestaan op speelplaatsen, speelweiden, schoolpleinen en sportvelden. Dat geldt ook voor aangelijnde honden.

Meer informatie op www.aalsmeer.nl/hondenbeleid.
Heeft u klachten over hondenoverlast, zoals het niet opruimen van hondenpoep of loslopende honden buiten de losloopgebieden? Meld dit dan bij het servicepunt 0297-387575 of via info@aalsmeer.nl. De gemeente Aalsmeer kan op basis van uw meldingen gerichtere controles en handhaving uitvoeren.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw hondenbeleid Aalsmeer wordt veelal positief ervaren

Aalsmeer - Vorig jaar is het hondenbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Aalsmeer. Uit een evaluatie blijkt dat het hondenbeleid door hondenbezitters, niet-hondenbezitters en handhavers (BOA’s) over het algemeen als positief wordt ervaren. Om de belangrijkste regels voor honden en hun eigenaren weer onder de aandacht te brengen, worden er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: