001 -Family
Nog plaatsen vrij bij cursussen stichting Paraplu

Nog plaatsen vrij bij cursussen stichting Paraplu


Geplaatst op: 15 september 2015

Stichting Paraplu heeft bijd de volgende cursussen nog enkele plekjes vrij.

Figuratief en Abstract Schilderen
In deze gezellige club gaan wij u diverse gemengde technieken aanleren, naar eigen keuze, zowel figuratief als abstract. Eventueel met materie; dit zijn natuurlijke materialen die u dan naar eigen inzicht kunt verwerken op doek.
Aan materiaal meenemen: schetsboek, potloden, houtskool en/ of acrylverf. Diverse materialen die u aanspreken of wat u al heeft. Overig materiaal in overleg met de docent Lidy Tijssen. Een cursus gedurende 25 dagdelen, op donderdag van 15:15 - 17:15 uur te beginnen op donderdag 1 oktober 2015. Kosten € 122,00.

Basiscursus Autotechniek
Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe een auto werkt? De techniek in auto's wordt almaar complexer. Eén ding is in al de jaren niet veranderd, elke auto (voertuig) heeft brandstof nodig (benzine, diesel, gas, of elektriciteit). Verder is bekend dat we gebruik maken van een versnellingsbak, stuurinrichting, veersysteem en een remsysteem. De werking daarvan is voor veel mensen onduidelijk. De cursus bestaat uit 3 dagdelen op vrijdag van 13.30-15.30 uur te beginnen op vrijdag 2 oktober 2015. Per dagdeel behandelen we de globale werking en doel van een onderdeel.
Dagdeel 1: Motor: De principe werking van het verbrandingsproces (tweeslag en vierslag), draaiend gedeelte, brandstof voorziening en het ontstekingsproces van de huidige generatie auto's.
Dagdeel 2: Versnellingsbak: Principe werking en doel van de koppeling, versnellingsbak (hand geschakeld en automaat) en de eindaandrijving.
Dagdeel 3: Onderstel: Wielophanging, Veersysteem, Remsysteem (incl. ABS), Banden en Schokdempers.
Na afloop van het laatste dagdeel vindt er een evaluatie plaats voor de gehele cursus.
Docent is René Borst, cursuskosten € 22,00.

Babygebaren
Babygebaren is een methode waarbij gebaren worden gebruikt vanuit de officiële Nederlandse gebarentaal waarbij gecommuniceerd kan worden met baby's en jonge kinderen. Echter, niets is minder waar. Bij de workshop Babygebaren krijg je meer inzicht over de manier waarop je kan communiceren met je (klein)kind voordat deze kan praten. Hierdoor zijn kleine gesprekjes met de kleine al eerder mogelijk, waardoor je meer inzicht krijgt in de beleveniswereld van je (klein)kind. Ook voorkomt het frustraties bij je (klein)kind omdat het duidelijk kan maken wat hij/zij wil.
Het biedt nog meer voordelen die tijdens deze workshop naar voren komen.
De workshop bestaat uit 3 delen verdeeld over een periode van 3 maanden:

  • Het eerste deel bestaat uit een stuk theorie en het leren van gebaren.
  • Het tweede deel is vooral gericht op het uitwisselen van ervaringen en het geven van tips. Ook worden hier de gebaren weer herhaald en aangevuld met nieuwe gebaren.
  • Het laatste deel richt zich ook op het uitwisselen van nieuwe ervaringen en ga ik vertellen hoe mensen kunnen voorlezen met gebruik van gebaren. Dit vinden baby's en met name jonge kinderen fantastisch.

Tijdens de workshop is het heel belangrijk dat plezier op de voorgrond staat, vandaar dat we veel gebaren ook gaan oefenen aan de hand van leuke opdrachten. De docent - Dina van Wieringen - zorgt voor materiaal, het boekje: "De eerste woordjes" om thuis te kunnen oefenen. Kosten € 7,00 aan de docent in de eerste les te voldoen. De cursus vindt plaats gedurende 3 dagdelen, op vrijdag van 13.30 - 15.30 uur, op 2 oktober, 6 november en 4 december 2015. Kosten € 19,00.

Schilderen met Wol
Met gekleurde wol maakt u handmatig vanaf een voorbeeld of vanuit uw eigen fantasie, laagje voor laagje, een afbeelding op een lap stof. De wol wordt met een speciale naald in het doek vastgeprikt. Zo ontstaat een wandkleed of schilderij. U neemt daarvoor zelf een foto of abstract plaatje mee. Na het 2e dagdeel gaat u met een leuk schilderij of wandkleed naar huis! De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Meenemen: potlood en liniaal, een foto of plaatje. De docent zorgt voor het overige materiaal. Kosten materiaal € 8,50 op de eerste cursusdag aan de docent - Pauline van der Does te voldoen. De cursus vindt plaats op 2 dagdelen op maandag van 09:30 - 12:00 uur, 5 en 12 oktober 2015.
Kosten € 17,00.

Solliciteren doe je zo!
Tijdens de bijeenkomsten zal er aandacht besteed worden aan het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Denk hierbij aan, welke bronnen zijn er, welke kun je er voor gebruiken. In het kort wordt behandeld hoe je o.a. LinkedIn hiervoor kunt inzetten. Daarna kijken we naar het hele sollicitatieproces; wat zijn do's en don'ts in en tijdens een gesprek. Hoe kun je zelf actief een rol innemen in het proces om de baan van je dromen te krijgen. Neem uw eigen laptop mee en pen en papier. Docent Ula Rusin verzorgt deze cursus tijdens 2 dagdelen, op dinsdag van 09:30 - 11:30 uur, op 6 en 13 oktober 2015. Kosten € 14,00.

Inschrijven
Voor aanmelding kan een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de “Paraplu”, Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men altijd terecht op info@stichtingparaplu.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nog plaatsen vrij bij cursussen stichting Paraplu

Stichting Paraplu heeft bijd de volgende cursussen nog enkele plekjes vrij. Figuratief en Abstract SchilderenIn deze gezellige club gaan wij u diverse gemengde technieken aanleren, naar eigen keuze, zowel figuratief als abstract. Eventueel met materie; dit zijn natuurlijke materialen die u dan naar eigen inzicht kunt verwerken op doek.Aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: