001 - Escaperoom aglemeen
Lions Amusetocht groot succes: ruim € 2.000 opgehaald voor verjaardagspakketten voor kinderen in de Ronde Venen

Lions Amusetocht groot succes: ruim € 2.000 opgehaald voor verjaardagspakketten voor kinderen in de Ronde Venen


Geplaatst op: 15 september 2015

De Ronde Venen - Het is wellicht een onbekend probleem. Kinderen die ziek worden gemeld op hun verjaardag omdat er geen traktatie voor de klas betaald kan worden.

Zelfs in onze gemeente is dit het geval voor kinderen uit de wat minder goed bedeelde gezinnen.
Uitdelen in de klas, een taart thuis, een cadeautje, laat staan een verjaardagspartijtje zijn dan kosten die het gezinsbudget te boven gaan.
Toen de Lions club Vinkeveen en Waverveen van dit probleem hoorde, werd gelijk besloten om in actie te komen. Een nieuw initiatief werd hiervoor opgezet, een Amusetocht over de Vinkeveense Plassen met betalende gasten. Deze Amusetocht bestaat uit een rondvaart over onze mooie plassen waarbij 4 horecagelegenheden worden aangedaan. Ruim € 2.000 is hiermee binnengehaald voor dit goede doel waarmee vele kinderen een gezellige verjaardag kunnen vieren.

Op de stralende vrijdag 11 september 2015 werden 27 gasten rond 12 uur verwelkomd bij Jachthaven Omtzigt om aan boord te gaan op het schip ‘De Vinkenplas’ van rederij Klinkhamer.

Voor vertrek werden de eerste hapjes geserveerd op de boot door restaurant Boven Water. Via Botshol werd gevaren naar Jachthaven Bon waar de volgende lekkernijen aan boord werden gebracht. Na een prachtige tocht over de grote plas meerde het schip aan bij Klinkhamer waar restaurant De Viersprong de volgende gerechtjes verzorgde. Na nog een heerlijk dessert van restaurant De Plashoeve werd koers gezet naar Jachthaven Omtzigt waar de gasten van boord gingen en de dag konden afsluiten met een heerlijk kopje koffie in restaurant Boven Water.

Tijdens de tocht werd er een sprankelende presentatie over de faalkosten in de bouw gegeven door Team Lean Six Sigma en zijn de gasten geïnformeerd over de projecten van de Lions club. Naast een loterij met prachtige prijzen die beschikbaar waren gesteld door de deelnemende bedrijven, was er ook een wijnproeverij aan boord, verzorgd door Rene Bergh van Country Wine. Iedere verkochte fles wijn leverde daarbij ook nog geld op voor het goede doel.

Nog tijdens de tocht kon Leo van Neutegem namens de Lions club vol trots melden dat er meer dan € 2.000 was binnen gehaald voor de verjaardagspakketten. Een zeer geslaagd initiatief daardoor en voor herhaling vatbaar volgend jaar!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lions Amusetocht groot succes: ruim € 2.000 opgehaald voor verjaardagspakketten voor kinderen in de Ronde Venen

De Ronde Venen - Het is wellicht een onbekend probleem. Kinderen die ziek worden gemeld op hun verjaardag omdat er geen traktatie voor de klas betaald kan worden. Zelfs in onze gemeente is dit het geval voor kinderen uit de wat minder goed bedeelde gezinnen.Uitdelen in de klas, een taart … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: