VZOD / FIQAS Komt te kort tenen koploper Velocitas

Geplaatst op: 16 september 2015

De Kwakel - Na een moeizame start van de competitie, met slechts één punt uit twee wedstrijden, zou drie keer scheepsrecht moeten zijn voor de korfballers uit Kudelstaart. VZOD/FIQAS trad het afgelopen weekend aan tegen Velocitas, dat de eerste twee wedstrijden overtuigend wist te winnen van Madjoe (8-21) en KIOS (16-10) en daardoor bovenaan de ranglijst staat. Men zou kunnen zeggen dat – hoewel het seizoen nog jong is – Velocitas de voornaamste kandidaat is om kampioen te worden in deze klasse. Dit maakt de taak voor VZOD om punten te pakken tegen een ploeg als deze ontzettend lastig, maar zeker niet onmogelijk.

VZOD/FIQAS begon sterk aan de wedstrijd. Via doelpunten van Josine Verburg en Eric Spaargaren kwam de thuisploeg al gauw op een 2-0 voorsprong. Door een mindere fase van beide teams liet het volgende doelpunt, en dat was er helaas eentje van de tegenstander, nog even op zich wachten. De de teams waren de volgende tien à vijftien minuten flink aan elkaar gewaagd en dat uitte zich ook op het scorebord: 8-8 met treffers van achtereenvolgens Donja Passies (2x), Josine Verburg, Eric Spaargaren, Dineke Westerhof en Chiel van Leeuwen. VZOD nam telkens het initiatief, waarna Velocitas weer op gelijke hoogte kwam. De blauw-zwarten hebben in de eerste helft geen enkele keer tegen een achterstand moeten aanhikken, een knappe prestatie als je ziet wat voor goede korfballers er rond lopen in het vlaggenschip van Velocitas. Met een 12-10 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Hoewel het her en der nog wat moeizaam ging, gaf de eerste helft genoeg aanknopingspunten om met een goed gevoel aan de tweede helft te beginnen.

Binnen twee minuten na het beginsignaal had Velocitas de stand alweer recht getrokken: 12-12. VZOD kon zich bijtijds herstellen en kwam wederom op voorsprong via een schot van Josine Verburg en een strafworp van Thomas van der Zwaard: 14-12. In totaal gaf de scheidsrechter acht strafworpen; zes voor Velocitas en twee voor VZOD /FIQAS. Toch voelde de coach van Velocitas zich benadeeld en kreeg wegens herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter de gele kaart te zien. Ook op het veld liepen de gemoederen hoog op en ging het er soms hard aan toe. Tot aan de laatste vijf minuten van wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Via de handen van Bart Verheul, Thomas van der Zwaard en Eric Spaargaren kwam VZOD op zeventien doelpunten te staan. In de tussentijd was ook Velocitas een aantal keer trefzeker, waardoor de teams op gelijke hoogte kwamen: 17-17. Helaas was het Velocitas dat aan het langste eind trok. VZOD stond vlak voor tijd voor het eerst (!) in de wedstrijd op achterstand, maar tijd om te herstellen was er niet. Het team van Frits Visser verloor uiteindelijk met 17-19 van Velocitas. De trainer vond de stand ietwat geflatteerd: “We waren driekwart gedeelte van de wedstrijd de betere partij, maar in de slotfase kwamen we net te kort.” Volgend weekend reizen VZOD 1 en 2 af naar Amstelveen, waar ze het moeten opnemen tegen het altijd lastige Oranje Nassau.

De Kwakel - Na een moeizame start van de competitie, met slechts één punt uit twee wedstrijden, zou drie keer scheepsrecht moeten zijn voor de korfballers uit Kudelstaart. VZOD/FIQAS trad het afgelopen weekend aan tegen Velocitas, dat de eerste twee wedstrijden overtuigend wist te winnen van Madjoe (8-21) en KIOS … Lees meer »