Twee plannen voor museum De Ronde Venen

Twee plannen voor museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 16 september 2015

De Ronde Venen - Museum De Ronde Venen in Vinkeveen is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Er zijn al diverse mogelijkheden voor een nieuwe ontwikkeling onderzocht. Op dit moment zijn er twee plannen. Eén voor herontwikkeling op de huidige locatie en één voor verhuizing naar de Botsholsedijk in Vinkeveen. Dinsdag 15 september heeft het college van b en w besloten beide plannen aan de gemeenteraad voor te leggen.

Het bestuur van het museum heeft een plan uitgewerkt voor de realisering van een nieuw museum aan de Botsholsedijk in Vinkeveen. Op de locatie van de “Zwarte Schuur”, eigendom van Natuurmonumenten.
De eigenaar van de huidige locatie, jachthaven Börger, heeft een plan uitgewerkt voor herontwikkeling van zijn huidige terrein. Daarin is ook ruimte voor nieuwbouw van het museum.

Burgemeester en wethouders spreken een voorkeur uit voor herontwikkeling van de huidige locatie, omdat deze aanzienlijke voordelen biedt. Bouw is mogelijk zonder eenmalige subsidie. De “Zwarte Schuur” is gelegen op een uniek punt, waar de drie landschappen die dit gebied kenmerken samenkomen. Deze locatie heeft echter beperkingen op het gebied van bouwmogelijkheden, bereikbaarheid en parkeren. Omdat de huidige locatie binnen het bebouwde gebied ligt, spelen deze beperkingen hier minder.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee plannen voor museum De Ronde Venen

De Ronde Venen - Museum De Ronde Venen in Vinkeveen is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Er zijn al diverse mogelijkheden voor een nieuwe ontwikkeling onderzocht. Op dit moment zijn er twee plannen. Eén voor herontwikkeling op de huidige locatie en één voor verhuizing naar de Botsholsedijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: