De Vinken overvleugeld door Fiducia

Geplaatst op: 20 september 2015

Magertjes
Het zit de Vinkeveners nog niet erg mee dit seizoen. Weliswaar kon de thuisploeg via een doorloopbal van aanvoerster Annick Stokhof op 1-0 komen, al kort daarna nam Fiducia het initiatief: 1-2. Kelvin Hoogeboom bracht de Vinkeveners nog eenmaal langszij; de ploeg uit Vleuten wist via hun strak scorende dames naar 2-5 uit te lopen. Nog voor rust kon Vinken’s topscoorster Eva Hemelaar de stand ietsje draaglijker maken (3-5), maar veel fiducie hadden de Vinkeveners in het eigen nogal magere scoringspercentage.

Debuutscore
Na rust gingen de bezoekers nog altijd trefzekerder met de kansen om dan het Vinkeveense vlaggenschip. De Vinken mocht nog wel twee maal scoren vanaf de strafworpstip (eerst Stefan Oussoren met een door Masha Hoogeboom verkregen stip; iets later Emese Kroon): 5-7. Op 5-9 herhaalde Kelvin Hoogeboom zijn kunstje van vlakbij de korf, maar daarna liep Fiducia gestaag uit naar 6-11. Het zevende Vinkendoelpunt was voor de debuterende Gideon Leeflang. Het laatste woord was echter weer voor de bezoekers: 7-12 eindstand.

Door dit resultaat mag De Vinken zich op gaan maken om zich de komende weken los te worstelen uit de degradatiezone. In de komende wedstrijden moeten de punten gepakt worden tegen de eveneens met twee punten onderaan staande tegenstanders.

Vinkeveen - In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag kon de Vinkeveense Abn-amroformatie geen potten breken. De nog ongeslagen koplopers uit Vleuten wisten via een magere 3-5 ruststand met een 7-12 overwinning de wedstrijdpunten mee naar huis te nemen. MagertjesHet zit de Vinkeveners nog niet erg mee dit seizoen. Weliswaar kon … Lees meer »