001 -Family
Maatschappelijke organisaties De Ronde Venen aan de slag met netwerktips

Maatschappelijke organisaties De Ronde Venen aan de slag met netwerktips


Geplaatst op: 22 september 2015

De Ronde Venen - Donderdag 17 september volgden 24 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties een workshop Netwerken, aangeboden door De Rondeveense Uitdaging. Ze kregen tips om hun netwerk uit te breiden en daarmee de kans op een succesvolle samenwerking met bedrijven te vergroten. Walraven zorgde voor de vergaderruimte.

Door interactief in kleine groepjes de do’s en don’ts van netwerken te bespreken, relaties in kaart te brengen en een elevator pitch voor te bereiden zijn de deelnemers wegwijs gemaakt in het netwerken. ”Je zoekt het vaak veel te ver en te moeilijk. De contacten en mogelijkheden liggen veel dichterbij dan je denkt. Hier word ik enthousiast van”, laat een deelneemster weten. Bij aanvang werd aan de deelnemers gevraagd hoeveel bedrijven zij kennen. Door het in kaart brengen van familie, kennissen, collega’s etc. en na te denken over hun contacten en werkomgeving werd duidelijk dat je netwerk echt groter is dan je in eerste instantie denkt. Dit werd bevestigd bij de peiling aan het einde van de workshop.

Door het werken in groepen werd er op een vanzelfsprekende manier onderling informatie uitgewisseld en bleek dat netwerken toch niet zo moeilijk is. Al snel vonden de deelnemers elkaar ook in vraag en aanbod en werden er zelfs al enkele matches gemaakt. Zo zal bij de officiële start van de activiteiten op de benedenverdieping van het vroegere zusterhuis Maria Oord de Brassband zorgen voor de muzikale omlijsting. Maatschappelijke organisaties zijn zich ervan bewust dat er veel veranderd is op het gebied van sponsorwerving. De workshop werd dan ook als zeer nuttig ervaren.

De workshop is aangeboden door De Rondeveense Uitdaging, het bedrijvennetwerk dat verbindingen legt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om daarmee de leefbaarheid in De Ronde Venen te ondersteunen. De Rondeveense Uitdaging is mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Oranje Fonds, Gemeente De Ronde Venen, Rabobank Rijn en Veenstromen, SC Johnson en vele andere bedrijven in De Ronde Venen.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maatschappelijke organisaties De Ronde Venen aan de slag met netwerktips

De Ronde Venen - Donderdag 17 september volgden 24 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties een workshop Netwerken, aangeboden door De Rondeveense Uitdaging. Ze kregen tips om hun netwerk uit te breiden en daarmee de kans op een succesvolle samenwerking met bedrijven te vergroten. Walraven zorgde voor de vergaderruimte. Door interactief in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: