001 - Escaperoom aglemeen
Tip van Balans: 10 x voeding voor een platte buik

Tip van Balans: 10 x voeding voor een platte buik


Geplaatst op: 22 september 2015

Nee, stop! Ik heb hier geen wondermiddel voor een platte buik. Had ik dat wel, dan was ik ondertussen vast schatrijk geweest. Wel wil ik nog eens aangeven dat je – voor een platte buik- niet alleen buikspier oefeningen moet doen. Wil je een platte buik, dan zal je naast oefeningen ook je voedingspatroon aan moeten passen. Er zijn voedingsmiddelen die een groot effect hebben op je buik en hoe je eruit ziet. Deze tien gezonde tips zitten vol vezels en eiwitten die je metabolisme regelmatig houden en de bloedsuiker spiegel stabiel.

  1. Appels. Boordevol vezels, die een vol gevoel geven.
  2. Spinazie, broccoli of boerenkool. zijn een van de gezondste groentes die je kan eten. Ook hier spelen de vezels weer een grote rol. Vandaar ook de grote populariteit van spinazie in smoorthies.
  3. Griekse yoghurt. Vol met probiotica die de bacteriën in je buik vrolijk houden. Zorg wel dat je de 0% vet variant kiest.
  4. Hazelnoten. Vol met enkelvoudige onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en magnesium. Een handje hazelnoten per dag is een prima snack.
  5. Grapefruit. Vol vitamine C en werkt mee aan een lager cholesterol. Het eten van een grapefruit geeft een vol gevoel en een lang voldaan gevoel.
  6. Quinoa. Zo wie zo is de keuze voor volkoren producten boven ‘witte’ producten beter voor je buik. Denk hierbij aan volkorenpasta en zilvervliesrijst. Quinoa zit vol met vezels en eiwitten, wat dat volle gevoel geeft. Quinoa kan op zoveel manieren gegeten worden, het kan in een salade of als bijgerecht.
  7. Zalm. Vette vis zit vol met ‘goede’ vetten.
  8. Bessen. Denk hierbij aan blauwe bessen, frambozen of bramen. Vol vezels en antioxidanten. Heerlijk in de yoghurt.
  9. Groene thee. Er is geen bewijs dat je hier van af zult vallen, maar groene thee bevalt wel veel antioxidanten, dus kwaad kan het nooit.
  10. Peulvruchten. Peulvruchten zoals linzen en bonen zijn hoog in vitamine B, ijzer en vezels. Het zorgt voor een langer vol gevoel en helpt je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Dit waren de tips! Geen wondermiddel. Echter wanneer je koek en chips eens wat vaker vervangt voor een van deze producten zal je zeker resultaat zien!

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop volwassenen en kinderen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tip van Balans: 10 x voeding voor een platte buik

Nee, stop! Ik heb hier geen wondermiddel voor een platte buik. Had ik dat wel, dan was ik ondertussen vast schatrijk geweest. Wel wil ik nog eens aangeven dat je – voor een platte buik- niet alleen buikspier oefeningen moet doen. Wil je een platte buik, dan zal je naast … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: