001 -Family
Westplas Mavo Aalsmeer heeft zilveren certificaat voor ECO-school

Westplas Mavo Aalsmeer heeft zilveren certificaat voor ECO-school


Geplaatst op: 23 september 2015

Aalsmeer - Vrijdag 18 september ’15 was er een feest in de Westplas Mavo voor de eersteklas leerlingen en hun ouders. De leerlingen presenteerden zichzelf aan de ouders en daarna was er een gezellige barbecue en een feest.

Tijdens de presentaties vond ook de uitreiking van het zilveren certificaat voor Eco-school plaats. Het Wellantcollege Westplas Mavo wil graag Eco-school worden. Hiervoor moet de school een zevenstappenplan doorlopen om uiteindelijk de Groene Vlag te behalen. De eerste vijf stappen zijn nu goed doorlopen waardoor de school het zilveren certificaat heeft. De Westplas Mavo hoopt aan het eind van het jaar de Groene Vlag te behalen. Hierna mogen ze zich officieel Eco-school noemen.

In het kader van Eco – schools heeft de Westplas Mavo nu ook prullenbakken waar afval in gescheiden kan worden. Om extra aandacht te geven liepen er twee “Walking Bins’ rond zij lieten alle bezoekers en leerlingen op ludieke wijze zien hoe het afval gescheiden moet worden.

Wethouder Jop Kluis was ook aanwezig bij de uitreiking om de onlangs geplaatste watertap officieel te openen. Om dit te vieren werden er bubbels uitgedeeld aan de ouders en kreeg de wethouder een symbolisch glas water uit de tap aangeboden. ‘Ik ben erg enthousiast over het Eco-school project van de Westplas Mavo. Het is goed om te zien dat de leerlingen ook op school meekrijgen hoe ze bewust en duurzaam met materialen om kunnen gaan. Ook het watertappunt, wat vorig jaar is geopend, is een groot succes in de school’.

De Eco-Schools leden zijn blij dat hun harde werken zo snel is beloond met het zilveren certificaat en gaan nu hard aan de slag met de laatste twee stappen. Het duurt niet lang meer of: Westplas goes green!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Westplas Mavo Aalsmeer heeft zilveren certificaat voor ECO-school

Aalsmeer - Vrijdag 18 september ’15 was er een feest in de Westplas Mavo voor de eersteklas leerlingen en hun ouders. De leerlingen presenteerden zichzelf aan de ouders en daarna was er een gezellige barbecue en een feest. Tijdens de presentaties vond ook de uitreiking van het zilveren certificaat voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: