001 -Family
Foto: Anton Telder

Beleef de Vogeltrek in Waverhoek met de EuroBirdwatch


Geplaatst op: 23 september 2015

Waverveen - Op zaterdag 3 oktober a.s. aanstaande neemt Vogelwerkgroep IVN De Ronde Venen en Uithoorn samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de EuroBirdwatch. Dit jaar wordt er op meer dan 150 telposten in ons land geteld, ook bij de telpost Waverhoek in Waverveen. Bijzonder dit jaar is dat Vogelbescherming Nederland alle gegevens uit heel Europa verzameld.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 3 oktober tegenkomen. Ook in de Waverhoek wordt druk geteld. Vogelwerkgroep De Ronde Venen en Uithoorn is hier vanaf 11 uur paraat om de overvliegende vogels te tellen en u uitleg te geven over het gebied en de vogels. We tellen door tot omstreeks 15 uur. Vorig jaar werd in Nederland tijdens de Birdwatch een recordaantal vogels geteld: meer dan 1 miljoen vogels, verdeeld over 218 soorten!

Niet alleen in Nederland worden vogels geteld. Tijdens de EuroBirdwatch op zaterdag 3 oktober aanstaande gebeurd dat in meer dan 37 landen in heel Europa. Dit jaar is het kantoor van Vogelbescherming Nederland in Zeist het centrale punt van de Europese telling. Niet alleen de gegevens uit heel Nederland worden hier verzameld, ook de deelnemende landen gegeven hun resultaten door aan Zeist. De Nederlandse resultaten worden in de loop van zaterdag bekend gemaakt, de Europese resultaten op zondag.

Voor meer informatie of wilt u langskomen op onze telpost:
Tinok van Hattum, 0297534562 vgw.ivn.rvu@gmail.com

Meer informatie over de World BirdWatch vindt u hier: http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/birdwatch

Foto: Anton Telder
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beleef de Vogeltrek in Waverhoek met de EuroBirdwatch

Waverveen - Op zaterdag 3 oktober a.s. aanstaande neemt Vogelwerkgroep IVN De Ronde Venen en Uithoorn samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de EuroBirdwatch. Dit jaar wordt er op meer dan 150 telposten in ons land geteld, ook bij de telpost Waverhoek in Waverveen. Bijzonder dit jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: