001 -Family
Goede tweede helft onvoldoende voor winst Vinken-1

Goede tweede helft onvoldoende voor winst Vinken-1


Geplaatst op: 27 september 2015

Vinkeveen - Het onlangs verbouwde team van coaches René Westdorp en Fred Straatman is er niet in geslaagd om de wedstrijd in Gouda tegen Gemini winnend af te sluiten. Na een magere eerste helft kwam het Vinkeveense vlaggenschip met een ommekeer, maar zag in de slotminuut de zege toch naar de thuisploeg gaan: 15-14.

Wisselingen
De Abn-amroformatie is gewijzigd op twee plaatsen. In de aanval startten naast Masha Hoogeboom en Annick Stokhof de uit De Vinken 2 komende heren Jelle Mul en Gideon Leeflang. In de verdediging staan vertrouwelingen Eva Hemelaar, Emese Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud. Op het grasveld van Gemini had dit achttal het lastig om staande te blijven, ondanks een resoluut benutte strafworp van Gideon Leeflang 1-0. Gemini kon door het lengteoverwicht, lang balbezit houden en meerdere doelpogingen per aanval creëren. Jelle Mul overliep zijn tegenstander en bracht daarmee de tussenstand op 4-2. Het was vooral Gemini dat de wedstrijd bepaalde. De Vinken miste op cruciale momenten strafworpen en schoot onzuiver om dichterbij te sluipen. Met een 6-2 achterstand dook de ploeg uit Vinkeveen de kleedkamer in.

Veerkracht
Na de nodige harde woorden boog De Vinken de achterstand om naar een gelijke stand. Gideon Leeflang (strafworp), Annick Stokhof (vrije bal) en met twee scores van Emese Kroon (schot en doorloopbal) gloorde er hoop op een goede afloop. Zeker na een voorsprong van 6-7 door een doorloopbal van Jelle Mul, leek het tij te keren. Gemini bleek een taaie tegenstander en volhardde door de lange dames uit te spelen 9-7. Annick Stokhof gaf haar tegenstandster geen kans en tekende zelf voor 9-8.
De ploegen bleven aan elkaar gewaagd en de doelpunten vlogen letterlijk om de oren. Na een doorloopbal van Emese Kroon op 10-9, sloeg Gemini opnieuw toe met een afstandsschot 11-9. Om het gat te dichten kwam Mark de Haan voor Rutger Woud in het veld. Masha Hoogeboom haalde haar gram met een afstandsschot voor 11-10. Maar een afstandsschot en een fraaie vrije bal bleken voer voor het thuispubliek 13-10. Kelvin Hoogeboom verzilverde zijn vrije bal en zus Masha verschalkte haar tegenstander opnieuw: 13-12.
Wederom boorde een dame van Gemini een afstandsschot door de plastic mand 4-12. Normaal gesproken was de genadeklap hiermee uitgedeeld, maar de equipe van ABN-AMRO zette nog een extra tandje bij. Eva Hemelaar bracht de spanning terug door een afstandstreffer en een verworven strafworp (verzilverd door Emese Kroon). Mila Kroon kwam binnen de lijnen, om in de verdediging meer afvallende schoten te kunnen afvangen. Helaas viel de stuiver aan de verkeerde zijde en kon Gemini alsnog de twee wedstrijdpunten binnen harken 15-14.

Vooruitkijken
Na vijf gespeelde wedstrijden lijkt De Vinken mee te doen in de onderste regionen. Met enkel de gewonnen thuiswedstrijd tegen Huizen is de oogst zeer mager. Desalniettemin speelt geen enkele ploeg in de poule superieur en staan de ploeg nog binnen bereik van elkaar. De volgende wedstrijd in Hilversum tegen De Corvers zal bepalen waar het vlaggenschip zich op kan focussen na afloop van het zaalseizoen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede tweede helft onvoldoende voor winst Vinken-1

Vinkeveen - Het onlangs verbouwde team van coaches René Westdorp en Fred Straatman is er niet in geslaagd om de wedstrijd in Gouda tegen Gemini winnend af te sluiten. Na een magere eerste helft kwam het Vinkeveense vlaggenschip met een ommekeer, maar zag in de slotminuut de zege toch naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: