De Vinken F1 kampioen

Geplaatst op: 27 september 2015

Het team, bestaande uit Valentina van Eenennaam, Eva Haveman, Lotte Kortz, Elske van Kreuningen, Lisa Vousten, Sem Berkelaar en Jeroen de Rooij en getraind en gecoacht door Zoë van Dasler en Mark de Rooij, startte de wedstrijd dan ook enthousiast.
De F speelt monokorfbal wat betekent dat er maar één vak is met twee korven waarbij de vier spelers zowel moeten aanvallen als verdedigen. De start van De Vinken was overtuigend en na tien minuten was er al een voorsprong van 1-3. Maar ESDO liet zich niet kennen en bracht de stand voor rust terug tot 3-4. Na rust ging het scoren bij De Vinken even moeizaam en werd het nog spannend want ESDO kwam terug tot 4-4.
De spelers van de F1 hielden echter het hoofd koel en door goed samenspelen kwamen ook de doelpunten weer. Bij een stand van 4-7, drie doelpunten verschil, mocht ESDO een extra speler inbrengen, de zogenaamde superspeler. Helaas voor ESDO mocht dat niet meer baten, de door Jumbo Vinkeveen gesponsorde F1 weet overtuigend te winnen, eindstand 5-8. Het kampioenschap is een feit en komende zaterdag zal het team tijdens haar laatste wedstrijd buiten op het thuishonk van De Vinken worden gehuldigd.

Vinkeveen - Zaterdag was een spannende dag voor het jongste team van KV De Vinken. Er stond een uitwedstrijd tegen de F1 van ESDO in Kockengen op het programma en gelijkspel of winst was voldoende om kampioen van de najaarscompetitie te worden. Het team, bestaande uit Valentina van Eenennaam, Eva … Lees meer »