Annemarieke Verheij

KDO verslaat DSOV ruim in eigen huis

Geplaatst op: 27 september 2015

De Kwakel - Na de nipte 0-1 overwinning van vorige week in Landsmeer tegen IVV, wilde KDO de eerste driepunter in de competitie een passend vervolg geven. Op voorhand had KDO één punt meer bemachtigd dan tegenstander DSOV. Trainer Raymond de Jong ruimde tegen de ploeg uit Vijfhuizen o.a. een basisplaats in voor Menno Lingeman (i.p.v. Rick Kruit) en Bart van der Tol (i.p.v. de van vakantie teruggekeerde Maurice Bartels).

Onder zonnige omstandigheden was DSOV in het begin van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. KDO had vooral moeite om controle te krijgen op de grote en balvaste centrumspits van de gasten. Verder dan een paar kleine kansen wist DSOV echter niet te komen. In de 13e minuut deed KDO voor het eerst van zich spreken via Menno Lingeman. De rechtsbuiten van de Kwakelaars nam de bal onbewust met zijn hand mee in het zestienmetergebied en werd in de daaropvolgende solo onderuit gehaald door een verdediger van DSOV met als gevolg een penalty. Met woord en gebaar uitte de ploeg uit Vijfhuizen hun ongenoegen over de beslissing van de jonge scheidsrechter. De arbiter was hier niet van gediend en stuurde de gefrustreerde trainer van DSOV met een rode kaart richting de tribune. Alle aanwezige Kwakelse supporters hielden hun adem in toen de bal op de stip werd gelegd, vanwege de twee missers van vorige week. Bart van der Tol ging vervolgens stoïcijns achter de bal staan en schoot uiterst beheerst de bal in de linkerbovenhoek, 1-0.

Vier minuten later wist Mathijs van Rijn met een voorzet vanaf de linkerkant de bal over de Vijfhuizense doelman heen te plaatsen. Joeri Stange was alert en wist van dicht bij de 2-0 te maken. Kortom, de rollen waren in vier minuten tijd volledig omgedraaid en KDO leidde met twee doelpunten verschil. In de 24e minuut was Mathijs van Rijn zelfs dicht bij de 3-0, maar zijn schot vanaf rechts ging rakelings langs de verkeerde kant van de linkerpaal. In de laatste twintig minuten van de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig, zodat KDO met een 2-0 voorsprong de rust in kon gaan.
In de tweede helft was Mathijs van Rijn in de 53e minuut opnieuw dicht bij de 3-0. Na een strakke voorzet van Joeri Stange leek Mathijs van Rijn de bal eenvoudig binnen te kunnen schieten, maar Van Rijn miste de precisie. DSOV streed voor wat het waard was en hiermee nam de druk op de Kwakelse verdediging toe. In de 63e minuut kwam de spanning in de wedstrijd volledig terug toen de donkere centrumspits van de gasten de 2-1 binnenschoot. Even later dacht KDO dat DSOV met tien man verder moest gaan toen de nummer zes van de ploeg uit Vijfhuizen zijn tweede gele kaart kreeg, maar de arbiter bleek het verkeerde rugnummer te hebben opgeschreven bij de eerste gele kaart van deze speler. KDO liet zich hierdoor niet van slag brengen en kreeg in de 68e minuut een vrije trap aan de linkerkant op zo’n 30 meter van het doel. De technisch begaafde middenvelder Jim Klijn wist met een afgemeten trap voor veel onrust te zorgen in het vijfmetergebied van DSOV. De doelman van de gasten wilde de bal wegstompen, maar onderweg kwam hij Michael Meijer tegen die scherp was en de 3-1 binnenkopte.

Acht minuten later werd het Kwakelse feest compleet toen Mathijs van Rijn de vierde Kwakelse treffer van de middag maakte. Op de rand van buitenspel mocht Bart Hoving aan de rechterkant van het veld doorlopen, die het overzicht behield en de inlopende en vrijstaande Mathijs van Rijn op zijn wenken bediende, 4-1. KDO kreeg in de slotfase nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar deed dit niet. Aan de andere kant van het veld was het aan doelman Peter Onderwater te danken dat DSOV geen tweede treffer maakte. Zowel in de 72e als de 82e minuut reageerde Onderwater koelbloedig in kansrijke situaties voor DSOV voor zijn doel.

Kortom, KDO heeft met 4-1 ruim van DSOV gewonnen en stijgt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met zeven punten uit vier wedstrijden hebben de Kwakelaars slechts twee punten minder dan koplopers Ouderkerk en AGB. Aanstaande zondag staat er dus een ware topper op het programma, want dan gaat KDO om 14:30 uur op bezoek bij het fysiek sterke AGB. Het vertoonde spel van vandaag geeft hoop voor KDO en door de onderlinge concurrentie binnen de spelersgroep zal elke speler tot het gaatje willen gaan voor een goed resultaat.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Jim Klijn (84e Jim Klijn), Bart Hoving, Bart van der Tol (73eJeroen de Jong), Menno Lingeman (64e Maurice Bartels), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

De Kwakel - Na de nipte 0-1 overwinning van vorige week in Landsmeer tegen IVV, wilde KDO de eerste driepunter in de competitie een passend vervolg geven. Op voorhand had KDO één punt meer bemachtigd dan tegenstander DSOV. Trainer Raymond de Jong ruimde tegen de ploeg uit Vijfhuizen o.a. een … Lees meer »