Stroeve start Atalante heren 1

Geplaatst op: 27 september 2015

Helemaal onverwacht waren de nederlagen niet. Na het vertrek van Frans Roos en Iwan Hendriks heeft het team flink wat aan ervaring ingeboet. Daar staan de terugkeer van Sven Pothuizen en de komst van de jeugdige Remco Vrinzen uit Heren 4 tegenover. Regi Pothuizen uit heren 2 zal als tweede spelverdeler een groot deel van het seizoen het door A-side media gesponsorde team versterken.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Atalante twee oefenwedstrijden (VSTS en VCH) en verlegden de mannen, samen met Unitas heren 1, hun grenzen in een echte bootcamp aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp. De oefenwedstrijden werden vooral gebruikt voor het zoeken naar de optimale nieuwe opstelling.

Tijdens de eerste competitiewedstrijd moest Atalante het echter stellen zonder vaste waarde Bas van der Lubbe. Atalante nam nog wel een 1-0 en een 2-1 voorsprong, maar in de laatste twee sets deed het gemis van Bas zich gelden. Een toch nog 'knappe' nederlaag tegen een sterke tegenstander.

Ook in de tweede wedstrijd waren de A-side Media mannen niet compleet. Ditmaal ontbraken Leroy Kuipers en Remco. Gelukkig waren Martijn de Vries en Rick de Groot uit heren 2 bereid de selectie aan te vulllen. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Via 8-4 nam Atalante een 12-9 voorsprong. Maar halverwege de eerste set nam de foutenlast toe. Zaanstad rook zijn kans en liep uit naar 20-24. Twee sterke blocks van Bas en Erik maakten het nog even spannend, het was echter niet genoeg, 23-25.

De tweede set startte redelijk dramatisch, 0-6. Teveel stopfouten en zelf te weinig servicedruk. Zaanstad bleek een zeer solide team te zijn en gaf die voorsprong niet meer weg, 19-25. Typerend was dat het laatste punt met een foutservice aan de tegenstander werd gegeven.

Met Regi voor Jeroen op de spelverdelerspositie, herpakte Atalante zich na de tweede set. Er was meer servicedruk, al bleef het moeilijk met de eigen aanval de bal bij de gasten aan de grond te krijgen. Tot 19-19 ging het gelijk op, maar mede door enkele slimme aanvallen van Martijn wist de thuisploeg in de slotfase toch een beslissend gat te slaan, 25-21.

Met een puntje in de tas, werd met hoop op meer aan de vierde set begonnen. Maar het zat er niet in afgelopen vrijdag. Het gemis aan slagkracht van Leroy en teveel eigen fouten braken de thuisploeg wederom op. Toen bij 13-15 ook de scheidsrechterlijke beslissingen niet in Vinkeveens voordeel uitvielen en Zaanstad nog een ijzersterke aanvaller achter de hand bleek te hebben, was het pleit snel beslecht, 19-25 en dus een 1-3 nederlaag.

De heren hebben nu een weekje rust, en Leroy en Bas zijn weer terug. De volgende wedstrijd staat op 10 oktober gepland, in Huizen tegen Prima Donna. Dan moet Atalante voor enkele weken Sven missen, maar er is weer even tijd om verder te werken aan een vaste basis.

Vinkeveen - Atalante heren 1 is het nieuwe seizoen in de promotieklasse volleybal moeizaam begonnen met twee thuisnederlagen. Vorige week bleek Almere Buiten met 2-3 net aan te sterk, afgelopen vrijdag moesten de Vinkeveense heren in De Boei met 1-3 buigen voor Zaanstad 4. Helemaal onverwacht waren de nederlagen niet. … Lees meer »