Atlantis B2 behaalt kampioenschap

Geplaatst op: 28 september 2015

Mijdrecht - Zaterdag 26 september speelde Atlantis B2 de voorlaatste wedstrijd thuis tegen ESDO B1. Tot nu toe was het team ongeslagen en had alle wedstrijden gewonnen. Tegenstander ESDO B1 stond op 4 punten achterstand en had alleen bij winst nog kans op een gedeeld kampioenschap. De spelers van Atlantis waren uitermate gemotiveerd om deze wedstrijd ook te winnen of minimaal gelijk te spelen zodat zij alleen kampioen zouden worden.

Er werd wederom gestart met de basisvakken zoals die in alle wedstrijden werden gehanteerd; in de aanval Trevor de Waal, Nina van Schaick, Nina Versteeg en Sam van den Beitel. In de verdediging stonden Luuk Gortenmulder, Thimo Burggraaf, Demi Klijn en Ilse van Kempen. Coach Hans en trainer Richard hadden vooraf gezorgd dat het team klaar was voor deze wedstrijd.

Blijkbaar was de spanning bij de teams groot want er werd in de eerste helft door beide teams maar één maal gescoord. Atlantis kwam op voorsprong door een mooie doorloopbal van Trevor, maar binnen een minuut maakte ESDO weer gelijk door een onoplettendheid in de verdediging. Halverwege de eerste helft werd Luuk vanwege een blessure vervangen door Mark de Waal. Er waren wel kansen voor beide teams maar er werd niet gescoord, waardoor een ruststand werd bereikt van 1-1.

Ook de eerste 15 minuten na rust werd er niet gescoord. Halverwege de tweede helft werd Demi vervangen door Jennifer Veenboer. Zij stond koud in het veld of zij scoorde met een mooi afstandsschot. Atlantis had nu de voorsprong te pakken die zij wilde; 2-1. Helaas kreeg ESDO vijf minuten voor tijd een strafworp door een fout in de verdediging van Atlantis. Deze strafworp werd benut waardoor de stand weer gelijk werd getrokken . In de eerstvolgende aanval werd door Atlantis gescoord; Trevor zorgde met een doorloopbal voor de 3-2. De laatste minuten waren zeer spannend en ESDO wist wederom gelijk te maken
De verdediging hield verder stand, waardoor een eindstand van 3-3 bereikt werd.
Hiermee was het kampioenschap een feit.

Na afloop werd het team, onder het toeziend oog van de vele toeschouwers, op het terras gehuldigd met dit mooie kampioenschap. De spelers ontvingen de kampioensmedaille en bloemen.

Volgende week speelt Atlantis B2 haar laatste wedstrijd uit bij SDO in Kamerik.
Het is zaak de ongeslagen status te handhaven, zodat met een goed gevoel vooruit gekeken kan worden naar de zaalcompetitie,

Mijdrecht - Zaterdag 26 september speelde Atlantis B2 de voorlaatste wedstrijd thuis tegen ESDO B1. Tot nu toe was het team ongeslagen en had alle wedstrijden gewonnen. Tegenstander ESDO B1 stond op 4 punten achterstand en had alleen bij winst nog kans op een gedeeld kampioenschap. De spelers van Atlantis … Lees meer »